Αρχική Loukini Project Podcast Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους – Loukini Project

Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους – Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου
Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 18 - boundaries - Τα υγιή όρια οδηγούν σε υγιείς σχέσεις

Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους

Εσύ πόσο εύκολα θέτεις όρια στις σχέσεις σου με τους άλλους όταν το χρειάζεσαι; 

Τι είναι τα όρια; Είναι η απάντηση στην ερώτηση: «με τι είμαι εντάξει, με τι είμαι καλά» και «με τι δεν είμαι καθόλου εντάξει». 

Το να μην θέτουμε καθόλου όρια στις σχέσεις μας με τους άλλους μπορεί να οδηγήσει σε στρες, σε ψυχική εξάντληση και στο να νιώθουμε συνεχώς πως πιεζόμαστε και πως μας αδικούν.

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε.

Μπορείτε να ακούσετε το επεισόδιο Νο 18 εδώ:

Το δέκατο όγδοο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το δέκατο όγδοο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το δέκατο όγδοο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μπορείτε να κατεβάσετε το επεισόδιο No 18 του podcast Loukini Project με τίτλο «Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους» (να κάνετε download το επεισόδιο) και να το ακούσετε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους

Τι συζητήσαμε σε αυτό το podcast;

Εσύ πόσο εύκολα θέτεις όρια στις σχέσεις σου με τους άλλους όταν το χρειάζεσαι; 

Πώς μπορείς να θέσεις όρια;

Πώς θα μάθεις ποια είναι τα όριά σου και πώς θα τα μοιραστείς με τους άλλους μέσα από μια αποτελεσματική επικοινωνία; 

Σε αυτό το επεισόδιο Loukini Project συζητάμε πώς μπορούμε να θέτουμε όρια στις σχέσεις μας με τους άλλους όταν αυτό είναι απαραίτητο και πώς αυτό θα μας οδηγήσει σε καλύτερες σχέσεις και σε μια καλύτερη ζωή. 

Η λέξη όριο ακούγεται λίγο άσχημη. Όταν βάζουμε στην ίδια πρόταση τη λέξη «όριο» και τη λέξη «σχέση» μοιάζει σαν να εννοούμε πως υπάρχει ένας φράκτης ανάμεσά μας που μας εμποδίζει να συνδεθούμε πραγματικά.

Πρόκειται, όμως, για ακριβώς το αντίθετο. Τα όρια είναι αυτά που τελικά μας συνδέουν και που μας φέρνουν πιο κοντά σε όλους τους τομείς της ζωής μας με έναν υγιή τρόπο που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και με τις σχέσεις μας. Τα υγιή όρια μειώνουν τους καυγάδες και τις απογοητεύσεις και αυτό το αίσθημα πως μας αδικούν και δεν μας σέβονται. Τα υγιή όρια μας κάνουν να έχουμε πιο υγιείς και πιο λειτουργικές σχέσεις, άρα και μια πιο ευτυχισμένη ζωή εν γένει. 

Εσύ ξέρεις ποια είναι τα όριά σου; Σου είναι σαφές; Αν δεν γνωρίζεις ποια είναι τα όριά σου, δεν θα το γνωρίζουν ούτε οι άλλοι γύρω σου και θα ξεπερνούν αυτά τα όρια και εσύ θα πληγώνεσαι.

Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 18 - boundaries - Τα υγιή όρια οδηγούν σε υγιείς σχέσεις

Είναι σημαντικό να έχουμε μια αποτελεσματική επικοινωνία και ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να χρησιμοποιούμε δηλώσεις με το ΕΓΩ.
Για παράδειγμα:
Να πω: Νιώθω __________ όταν _______________ επειδή ____________. Χρειάζομαι ______________. 

Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 18 - boundaries - Τα υγιή όρια οδηγούν σε υγιείς σχέσεις

Εσύ ξέρεις να λες «όχι»; Πώς μπορείς να μάθεις να λες «όχι»;

Το να θέτεις όρια είναι μια μακρά διαδικασία και απαιτεί χρόνο. Θα θέσεις τα όριά σου όταν νιώσεις έτοιμος να θέσεις τα όρια σου, όχι όταν θα σου πει κάποιος άλλος πως πρέπει να κάνεις. Θα το κάνεις όταν νιώσεις πως το χρειάζεσαι, πως είναι προτεραιότητα, πως το έχεις ανάγκη. Στον δικό σου χρόνο. 

Πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 18 - boundaries - Τα υγιή όρια οδηγούν σε υγιείς σχέσεις


Ελπίζω να απολαύσετε το δέκατο όγδοο επεισόδιο!

Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει πραγματικά.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε γενικότερα το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε και να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας. Θα χαρώ πολύ να κάνετε download τα επεισόδια, να τα καταβάζετε στο κινητό ή στο tablet, για να τα ακούτε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast.

Κάνουμε κάτι πολύ ωραίο στο γκρουπ αυτό. Κάθε Πέμπτη, στις 7μιση το απόγευμα, ποστάρω το πόντκαστ της εβδομάδας, το ακούμε όλοι ταυτόχρονα, γράφουμε σχόλια, μιλάμε μεταξύ μας, μιλάτε μεταξύ σας. Εγώ θέτω ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε είτε εκείνη την ώρα είτε όποτε θέλετε είτε και καθόλου. Θεωρώ, όμως, πολύ σημαντικό να απαντήσετε οι ίδιοι στον εαυτό σας. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη.
Loukini Project Podcast.

Μπορείτε να κάνετε like και follow, να πατήσετε «μου αρέσει» και «να ακολουθώ» τη σελίδα Loukini στο Facebook. 

Τα λέμε και μέσα από το Instagram Loukini Project! Ελάτε ελάτε! Τα λέμε και μέσα από το Instagram loukiamitsakou!

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και αν γραφτείτε στο newsletter, θα λαμβάνετε email κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα νέο πόντακστ ή ένα νέο άρθρο. 

Εάν έχετε εγγραφεί στη λίστα αλλά δεν βρίσκετε το email, ελέγξτε τον φάκελο με τα Ανεπιθύμητα/ Spam και επιλέξτε «όχι spam» για να το βρίσκετε κάθε φορά στα Εισερχόμενα. Εάν δεν βρίσκετε το email ούτε στα spam, γραφτείτε και πάλι μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στην διεύθυνση email που αφήσατε την πρώτη φορά (μου έρχεται ειδοποίηση από το σύστημα αποστολής ότι εκατοντάδες email κάθε φορά δεν υπάρχουν).

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project!


Μπορείτε να δείτε τα θέματα των άλλων επεισοδίων του podcast Loukini Project εδώ.


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 


Σας ευχαριστώ για όλα.

Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!

Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,

Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.