Αρχική Ξέρεις ποια είμαι εγώ;

Ξέρεις ποια είμαι εγώ;

από την Λουκία Μητσάκου

 Με λένε Λουκία Μητσάκου. Γεννήθηκα τον Απρίλιο του 1983 στην Αθήνα.

Έχω σπουδάσει Γλωσσολογία, Μετάφραση, Life Coaching, Φωτογραφία, Θέατρο και Ξένες Γλώσσες. Αρθρογραφώ, μεταφράζω, φωτογραφίζω και γράφω μετά μανίας. Διαβάζω, περιπλανιέμαι, ακούω μουσική, βλέπω ταινίες και σειρές σαν να μην υπάρχει αύριο. Είμαι Life Coach, Ραδιοφωνική Παραγωγός στον www.amagi.gr, Αρθρογράφος και Blogger. Ως Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης ασχολούμαι με τις Διαπροσωπικές Σχέσεις (φιλικές, οικογενειακές, ερωτικές, επαγγελματικές), με τη Διαχείριση Άγχους και Χρόνου, την Ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης, τη Βελτίωση των Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων, την Αυτογνωσία, τη Θέσπιση Προτεραιοτήτων και Στόχων, τη Βελτίωση της Αποδοτικότητας.

Αν δεν έγραφα, θα ήθελα να ψάχνω στοιχεία και να λύνω μυστήρια. Αλήθεια.

Μου αρέσει να σπουδάζω μονίμως κάτι. Μου αρέσει να μαθαίνω κάθε μέρα κάτι καινούριο. Παρακολουθώ επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με την Προσωπική Ανάπτυξη, το Web Development, τις Νευροεπιστήμες,  την Ψυχολογία, την Φιλοσοφία και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Οι πλατφόρμες που παρέχουν πανεπιστημιακά σεμινάρια από όλο τον κόσμο είναι από τους καλύτερούς μου φίλους. Παλιά ένιωθα ενοχές γιατί κανείς δεν το καταλάβαινε, γιατί δεν συνηθίζεται, γιατί λένε πως πρέπει να μαθαίνουμε κάτι, να εξειδικευόμαστε σε αυτό και τελείωσε. Πλέον δε νιώθω ενοχές. Είναι κομμάτι του εαυτού μου η αγάπη για μάθηση και τη θεωρώ από τα αγαπημένα μου δυνατά σημεία. Θέλω να μάθω τα πάντα.

aboutloukini

Αγαπώ τη Mafalda, την σοκολάτα, τα καθαρά μάτια, τα «Φιλαράκια», τον Καβάφη, τη Μαδρίτη, τη μυρωδιά ενός καινούριου βιβλίου, το φως, τους ανθρώπους με ιδανικά, την Λισσαβώνα, τον Oscar Wilde, την ποίηση, τον Pedro Almodóvar, την ησυχία, τη θάλασσα, την γαλλική μουσική, τα βιβλία μου, τη Frida Kahlo, το tango, τη βρετανική προφορά, τον Haruki Murakami, τις Νευροεπιστήμες, τους ανθρώπους που συνεννοούμαστε χωρίς να πούμε πολλά λόγια, τη φωτογραφία, το παγωτό, τις αγκαλιές, τη Marion Cotillard,  την ισπανική γλώσσα, το ραδιόφωνο, τα ταξίδια, τον Hugh Laurie, τη θάλασσα, τους «όμορφους» ανθρώπους, την ταινία «Medianeras», τον καλό καφέ, τον κινηματογράφο και τις ξένες σειρές, τον Sherlock Holmes, το Παρίσι, το ηλιοβασίλεμα, να μένω σπίτι μου και τους ανθρώπους που με κάνουν να αισθάνομαι «σπίτι μου».

loukini2

Πιστεύω πως το χιούμορ είναι συχνά ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για σοβαρά θέματα και σκέφτομαι συχνά τον Oscar Wilde που έλεγε πως «η ζωή είναι πάρα πολύ σημαντική για να μιλήσει κανείς γι’ αυτή σοβαρά».

loukiamitsakou-loukini

Δεν πιστεύω πως μπορούμε να γίνουμε ό,τι θέλουμε. (Εγώ, ας πούμε, δεν μπορώ να ξυπνήσω αύριο και να γίνω αστροναύτης). Πιστεύω, όμως, πως μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Και αυτό είναι υπεραρκετό.

Κάθε μέρα, όπου κι αν βρίσκομαι, τρέχω να δω το ηλιοβασίλεμα.

Αγαπώ το ραδιόφωνο και για αρκετά χρόνια είχα μια ραδιοφωνική εκπομπή στον www.amagi.gr κάθε Πέμπτη 6-8 με το όνομα Λουκίνι. Ο Amagi, δυστυχώς, δεν υπάρχει πια. 

Πρόσφατα ξεκίνησα το δικό μου podcast με όνομα Loukini Project.

Το podcast ασχολείται με θέματα προσωπικής ανάπτυξης, με τεχνικές και εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις καταστάσεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Το podcast μιλάει για τις προσωπικές μας σχέσεις, για τη σχέση μας με τον εαυτό μας, για τεχνικές διαχείρισης άγχους και τεχνικές διαχείρισης χρόνου, για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε επιτέλους τις συνήθειες που θέλουμε να αλλάξουμε, για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες και άλλα πολλά. Κάθε Τρίτη έχουμε νέο επεισόδιο. 

Λουκίνι με φωνάζουν όσοι με αγαπούν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αυτό το blog είμαι εγώ και μιλάει για όσα πράγματα αγαπώ, για αυτά που με προβληματίζουν προσωπικά, για ό,τι θεωρώ άξιο συζήτησης και προσοχής, για ό,τι με κινητοποιεί. Γράφω για τον έρωτα και τις σχέσεις, για ανθρώπους και πράγματα που με εμπνέουν, για ταινίες μικρού μήκους, για βιβλία και ό,τι άλλο αγαπώ. To blog περιλαμβάνει μόνο δικά μου κείμενα.

loukia-mitsakou

Ελάτε να προβληματιστούμε μαζί για πράγματα που μας αφορούν, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε. Βασικά, μέσα από το γράψιμο έχω γνωρίσει ήδη πολλούς όμορφους ανθρώπους. Οπότε, με μεγάλη χαρά έχω να πω: ελάτε να γνωριστούμε. Μπορείτε να εγγραφείτε ως subscribers σε αυτό το blog για να σας έρχεται ειδοποίηση στο email σας κάθε φορά που θα δημοσιεύεται ένα καινούριο άρθρο, μπορείτε να με ακολουθήσετε στα social media, να γίνουμε φίλοι στο Facebook, να κάνετε like στη σελίδα Loukini (επίσης στο Facebook), να σχολιάζετε σε κάθε άρθρο και να λέτε τη γνώμη σας, να συνεργαστούμε σε κάποιο project, να μου στέλνετε μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας ακόμα και αν θέλετε να πείτε ένα απλό γεια ή να συζητήσουμε για κάποιο βιβλίο ή μια καινούρια ξένη σειρά. Αυτό το blog είμαι εγώ. Αλλά όχι μόνο. Αυτό το blog είστε και εσείς. Ελάτε να το ζήσουμε μαζί.

Όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε. Μπορεί και περισσότερες.

loukini

Απολαύστε υπεύθυνα. Ή ανεύθυνα. Ελπίζω, πάντως, να το απολαύσετε.


Συμμετοχή στο ντοκιμαντέρ της Lacta για την αγάπη στα χρόνια της κρίσης που προβλήθηκε από τον ANT1 με τον τίτλο «Υπάρχει Αγάπη». Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

ΥΓ. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε. Ευτυχώς, αναθεωρώ σε πολλά. Ναι, θα ερωτευόμαστε για όσο αναπνέουμε.


To προφίλ μου στο facebook

To φωτογραφικό μου portfolio

Το προφίλ μου στο LinkedIn

Το προφίλ μου στο Instagram

Το προφίλ μου στο Mixcloud

Το γκρουπ της ραδιοφωνικής εκπομπής Λουκίνι στον Amagi

Το γκρουπ του podcast Loukini Project στο Facebook 

 

 

6 Σχόλια

Τα σχόλια είναι ανενεργά.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.