Αρχική Loukini Project Podcast Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; μέρος δεύτερο – Loukini Project

Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; μέρος δεύτερο – Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου
Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; Μέρος Δεύτερο- 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης - Loukini Project Podcast

Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση;

Αυτό είναι το δεύτερο μέρος αυτού του θέματος στο podcast Loukini Project, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό και έπρεπε να το αναλύσουμε όσο γίνεται εκτενέστερα.

Αν είσαι σε μία σχέση, θα μπορέσεις να καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μια υγιή ή σε μία μη υγιή σχέση. Αν δεν βρίσκεσαι σε μία, θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο, γιατί θα μάθεις τα σημάδια μιας μη υγιούς σχέσης και θα μπορείς να τα αναγνωρίζεις από την πρώτη κιόλας μέρα.

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της, μια καλή σχέση, μια υγιής σχέση σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, σου δίνει την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου, νιώθεις πως σε σέβονται, πως σε αγαπούν, πως σε προσέχουν, πως είσαι προτεραιότητα.

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε.

Μπορείς να ακούσεις το επεισόδιο Νο 33 εδώ:

Το 33ο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το 33ο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το 33ο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μπορείτε να κάνετε subscribe στην εφαρμογή που το ακούτε για να μην χάνετε τα νέα επεισόδια!


Μπορείτε να κατεβάσετε το επεισόδιο No 33 του podcast Loukini Project με τίτλο «Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; μέρος δεύτερο» (να κάνετε download το επεισόδιο) και να το ακούσετε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση;

Τι συζητήσαμε σε αυτό το podcast;

Μια μη υγιής σχέση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια, να σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, να σε κάνει να νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια, ότι έχεις αδειάσει, να νιώθεις μια συνεχή πίεση ότι πρέπει να αλλάξεις, πρέπει να αλλάξεις πολλά σε σένα, ή -επίσης δυσάρεστο και μη παραγωγικό-, προσπαθείς εσύ να αλλάξεις τον άλλον, ελπίζεις ότι θα αλλάξει ο χαρακτήρας του. Όταν βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση, νιώθεις πως δεν μπορείς να αναπτυχθείς, να εξελιχθείς ως άνθρωπος.

Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; Μέρος Δεύτερο- 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης - Loukini Project Podcast

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια μιας μη υγιούς σχέσης και να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και να τα αλλάξουμε και να οδηγηθούμε σε μια υγιή συμπεριφορά, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να απομακρυνθούμε.

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε για 9 σημάδια, 9 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης. Συνολικά, στα δύο αυτά επεισόδια αναλύσαμε 14 σημάδια μιας μη υγιούς σχέσης.

Ποια είναι τα 14 σημάδια, τα 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης που αναλύσαμε σε αυτά τα δύο επεισόδια;

  1. Έλλειψη υποστήριξης

2. Κτητικότητα και Χειραγώγηση

3. Συνεχής κριτική και εξευτελισμός

4. Ενοχές – Φταίξιμο

5. Απομόνωση

6. Μεταβλητότητα, Αστάθεια, το Αλλοπρόσαλο, το Απρόβλεπτο

7. Κακή επικοινωνία, Μη λειτουργική επικοινωνία

8. Προδοσία

9. Έλλειψη αυτοφροντίδας

10. Ελπίζοντας ο άλλος να αλλάξει

11. Εξάντληση

12. Αποφυγή

13. Αίσθημα πως δεν αξίζεις και δεν είσαι αρκετός/ή

14. Μόνιμη δυστυχία

Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; Μέρος Δεύτερο- 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης - Loukini Project Podcast

Αυτά είναι 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης. Πόσα από αυτά νιώθεις πως έχεις στη σχέση σου; Αν τα ζυγίσεις όλα στην καθημερινότητά σου και τώρα που γνωρίζεις κάποια περισσότερα σημάδια, θα έλεγες πως βρίσκεσαι σε μια υγιή ή μη υγιή σχέση; Σου θυμίζουν κάποια από αυτά τα σημάδια κάποια παλιά σου σχέση; Ελπίζω να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μια υγιή σχέση και θέλω να μου πεις τι συμπέρασμα έβγαλες.

Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; Μέρος Δεύτερο- 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης - Loukini Project Podcast

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέχουμε αυτά τα σημάδια από την πρώτη κιόλας μέρα. Αυτά τα σημάδια δεν πρόκειται να φύγουν από μόνα τους. Θα πρέπει να τα εντοπίσουμε, να τα συζητήσουμε και να να τα μετατρέψουμε σε μια υγιή συμπεριφορά. Ή, να απομακρυνθούμε αμέσως από αυτή τη σχέση. Αλλά από μόνα τους δεν πρόκειται να φύγουν. Ίσα ίσα, θα διογκώνονται, ίσα ίσα θα γίνονται όλο και πιο δυσάρεστα. Τα σημάδια μιας μη υγιούς σχέσης μπορούν να κλιμακωθούν και να σταματήσουν να είναι σημάδια και να γίνουν κακοποίηση, κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής. Πρέπει να συζητάμε με τον άνθρωπό μας, να συζητάμε με άλλους ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά.

Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; Μέρος Δεύτερο- 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης - Loukini Project Podcast

Η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η ισότητα, η καλοσύνη, η στοργή, η υποστήριξη, οι υγιείς διαμάχες, το γέλιο, η καλή επικοινωνία, η ασφάλεια, η χαρά πάντα ήταν και πάντα θα είναι χαρακτηριστικά μιας υγιούς σχέσης και σου αξίζει να τα ζεις και σου αξίζει να τα βιώνεις και να αισθάνεσαι όμορφα.

Μπορεί μια μη υγιής σχέση να γίνει υγιής ή είναι καταδικασμένη; Άκουσε αυτό το επεισόδιο όπου αναλύουμε τα πάντα.

Και να θυμάσαι πάντα ότι:

Μήπως βρίσκεσαι σε μια μη υγιή σχέση; Μέρος Δεύτερο- 14 χαρακτηριστικά μιας μη υγιούς σχέσης - Loukini Project Podcast

Ελπίζω να απολαύσετε το 33ο επεισόδιο και το έκτο επεισόδιο για την 2η σεζόν!


Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει πραγματικά.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε για να βρίσκετε πολύ εύκολα κάθε φορά τα νέα επεισόδια. Μπορείτε να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας. Θα χαρώ πολύ να κάνετε download τα επεισόδια, να τα κατεβάζετε στο κινητό ή στο tablet, για να τα ακούτε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Θα χαρώ να ακούσετε ξανά τα επεισόδια που σας ενδιαφέρουν και να μου στέλνετε μηνύματα με εντυπώσεις, σχόλια και ιδέες για θέματα που σας απασχολούν και που θα θέλατε να συζητήσουμε σε αυτό το podcast.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη και συζητάμε πολλά θέματα μέσα στην εβδομάδα.

Μπορείτε να κάνετε like και follow, να πατήσετε «μου αρέσει» και «να ακολουθώ» τη σελίδα Loukini στο Facebook.

Τα λέμε και μέσα από το Instagram! To Loukini Project στο Instagram μετονομάστηκε σε Loukia Mitsakou Coaching, γιατί εκτός από τα επεισόδια του podcast κάθε εβδομάδα θα μιλάμε και για πολλά ακόμα θέματα. Τα λέμε και μέσα από το προσωπικό μου προφίλ στο Instagram loukiamitsakou!

Τα λέμε και μέσα από το Tik Tok, όπου μοιράζομαι μαζί σας καθημερινά βίντεο με σκοπό να προσφέρουν έμπνευση και ψυχική ενδυνάμωση.

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και θα χαρώ να διαβάσετε όλα τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν και να αφήνετε σχόλιο!

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project! Είμαι πραγματικά ευγνώμων!


Κάνε subscribe για να μαθαίνεις πάντα για τα νέα επεισόδια!Μπορείτε να δείτε τα θέματα των άλλων επεισοδίων του podcast Loukini Project εδώ.


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 

Σας ευχαριστώ για όλα.
Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας.
Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!
Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,
Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – Life Coach και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για ατομικές συνεδρίες coaching.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.