Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
close
Ξέρεις ποια είμαι εγώ;

     

 

Με λένε Λουκία Μητσάκου. Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα και μετά από λίγο άρχισα να σκέφτομαι τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Ακόμα το σκέφτομαι. Ακόμα στην Αθήνα μένω.

     Σπούδασα γλωσσολογία, θέατρο, φωτογραφία και μετάφραση. Αρθρογραφώ, μεταφράζω, φωτογραφίζω και γράφω μετά μανίας. Διαβάζω, περιπλανιέμαι, μου αρέσει να σπουδάζω μονίμως κάτι, βλέπω ταινίες και σειρές σαν να μην υπάρχει αύριο. Αν δεν έγραφα, θα ήθελα να ψάχνω στοιχεία και να λύνω μυστήρια. Αλήθεια.

     Προσπαθώ να καταλάβω τους ανθρώπους, τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μετά πάλι, λέω στον εαυτό μου: «οι άνθρωποι είναι για να τους αγαπάς, όχι για να τους καταλαβαίνεις». Και ηρεμώ. Και σταματώ να προσπαθώ απεγνωσμένα να καταλάβω. Μέχρι, φυσικά, να μην μπορώ να συγκρατηθώ άλλο. Και μετά, πάλι από την αρχή.

aboutloukini

     Ελπίζω σε έναν κόσμο απόλυτης δικαιοσύνης και μέχρι να συμβεί αυτό, τρώω πολλή σοκολάτα για να γλυκαθώ από όσα συμβαίνουν.

     Αγαπώ τη Mafalda, τη Nutella, τα καθαρά μάτια, τα «Φιλαράκια», τον Καβάφη, τη Μαδρίτη, τη μυρωδιά ενός καινούριου βιβλίου, το φως, τους ανθρώπους με ιδανικά, τον Oscar Wilde, την ποίηση, τον Almodóvar, την ησυχία, τη θάλασσα, τα βιβλία μου, τη Frida Kahlo, το tango, τη βρετανική προφορά, τους ανθρώπους που συνεννοούμαστε χωρίς να πούμε πολλά λόγια, τη φωτογραφία, τη σοκολάτα, τη Marion Cotillard,  την ισπανική γλώσσα, τα ταξίδια, τη θάλασσα, τους «όμορφους» ανθρώπους, την «Casablanca», τον καλό καφέ, τον κινηματογράφο και τις ξένες σειρές, τον Sherlock Holmes, το σπίτι μου και τους ανθρώπους που με κάνουν να αισθάνομαι «σπίτι μου».

loukini2

     Μισώ τα ψέματα, τα αεροπλάνα, τους κακόψυχους ανθρώπους, το πρωινό ξύπνημα, τις δίαιτες, τη διαφθορά, την αδικία, το κρεμμύδι, τους κακούς δασκάλους, την αναμονή σε δημόσιες υπηρεσίες, τους οδηγούς που θεωρούν πως τους ανήκει ο δρόμος, το κακό κρασί, τον κακό καφέ και κάθε φορά που σκοτώνουν αμέσως σε μια σειρά τον αγαπημένο μου ήρωα. Μισώ τη συμβουλή «Να είσαι ο εαυτός σου» (μα, ποιος άλλος θα μπορούσα να είμαι;), τη φράση «Ουδείς αναντικατάστατος» (μα, όλοι αναντικατάστατοι είμαστε) και την παρηγορητική φράση «Μη στεναχωριέσαι» (Έλα, δεν το χα σκεφτεί από μόνη μου. Τώρα μου πέρασαν όλα).

     Πιστεύω πως το χιούμορ είναι συχνά ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για σοβαρά θέματα και σκέφτομαι συχνά τον Oscar Wilde που έλεγε πως «η ζωή είναι πάρα πολύ σημαντική για να μιλήσει κανείς γι’ αυτή σοβαρά».

loukiamitsakou-loukini

     Γράφω πολύ γιατί είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς αλλά και γιατί δε μιλάω και πολύ όταν πρέπει και κάπως πρέπει να εκφραστώ- έστω και ετεροχρονισμένα.

     Λουκίνι με φωνάζουν όσοι με αγαπούν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αυτό το blog είμαι εγώ και θα μιλάει για όσα πράγματα αγαπώ ή μισώ, για αυτά που με προβληματίζουν προσωπικά, για ό,τι θεωρώ άξιο συζήτησης και προσοχής, για ό,τι με κινητοποιεί. Γράφω για τον έρωτα και τις σχέσεις, για ανθρώπους και πράγματα που με εμπνέουν, για ταινίες μικρού μήκους, για βιβλία και ό,τι άλλο αγαπώ. To blog περιλαμβάνει μόνο δικά μου κείμενα.

loukia-mitsakou

Ελάτε να προβληματιστούμε μαζί για πράγματα που μας αφορούν, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε. Βασικά, μέσα από το γράψιμο έχω γνωρίσει ήδη πολλούς όμορφους ανθρώπους. Οπότε, με μεγάλη χαρά έχω να πω: ελάτε να γνωριστούμε. Μπορείτε να εγγραφείτε ως subscribers σε αυτό το blog για να σας έρχεται ειδοποίηση στο email σας κάθε φορά που θα δημοσιεύεται ένα καινούριο άρθρο, μπορείτε να με ακολουθήσετε στα social media, να γίνουμε φίλοι στο Facebook, να κάνετε like στη σελίδα Loukini (επίσης στο Facebook), να σχολιάζετε σε κάθε άρθρο και να λέτε τη γνώμη σας, να συνεργαστούμε σε κάποιο project, να μου στέλνετε μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας ακόμα και αν θέλετε να πείτε ένα απλό γεια ή να συζητήσουμε για κάποιο βιβλίο ή μια καινούρια ξένη σειρά. Αυτό το blog είμαι εγώ. Αλλά όχι μόνο. Αυτό το blog είστε και εσείς. Ελάτε να το ζήσουμε μαζί.

Όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε. Μπορεί και περισσότερες.

loukini

Απολαύστε υπεύθυνα. Ή ανεύθυνα. Ελπίζω, πάντως, να το απολαύσετε.


Συμμετοχή στο ντοκιμαντέρ της Lacta για την αγάπη στα χρόνια της κρίσης που προβλήθηκε από τον ANT1 με τον τίτλο «Υπάρχει Αγάπη». Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης


To προφίλ μου στο facebook

To φωτογραφικό μου portfolio

Το προφίλ μου στο LinkedIn

Το προφίλ μου στο Instagram

Το προφίλ μου στο Mixcloud

loukiamitsakou

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.