Αρχική Loukini Project Podcast Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα – Loukini Project

Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα – Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου
Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα - Loukini Project Podcast- Επεισόδιο 23 - Διαχείριση αυτής της κατάστασης

Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα; Σου έχει συμβεί ποτέ να μην έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις το οτιδήποτε;

Μήπως πέρασες πρόσφατα κάποιες τέτοιες μέρες; 

Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η διάθεση και τι μπορούμε να κάνουμε πρακτικά για αυτό; 

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε.

Μπορείς να ακούσεις το επεισόδιο Νο 23 εδώ:

Το εικοστό τρίτο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το εικοστό τρίτο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το εικοστό τρίτο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μπορείτε να κατεβάσετε το επεισόδιο No 23 του podcast Loukini Project με τίτλο «Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα» (να κάνετε download το επεισόδιο) και να το ακούσετε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα

Τι συζητήσαμε σε αυτό το podcast;

Κάποιες μέρες μας συμβαίνει να νιώθουμε πως δεν έχουμε κανένα κίνητρο, δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε τίποτα, καμία δουλειά, καμία υποχρέωση, δεν θέλουμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Νιώθουμε πως έχουμε χάσει την όρεξη μας γενικότερα. 

Ανηδονία το λένε αυτό το φαινόμενο οι ψυχολόγοι όταν δεν παίρνουμε καμία ευχαρίστηση από όσα κάνουμε ή ζούμε. Υπάρχουν και αυτές οι μέρες, αυτές οι εβδομάδες, αυτές οι φάσεις.

Αυτό το επεισόδιο Loukini Project μιλάει για αυτό το θέμα και πώς μπορούμε να φερθούμε στον εαυτό μας όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό δεν είναι ένα επεισόδιο με tips παραγωγικότητας για να κάνεις πολλά πράγματα ακόμα και αν δεν το θέλεις. Είναι ένα επεισόδιο που μας μαθαίνει να ακούμε το σώμα μας και να κάνουμε αυτό που χρειάζεται πραγματικά. 

Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα - Loukini Project Podcast- Επεισόδιο 23 - Διαχείριση αυτής της κατάστασης

Έχεις ζήσει ποτέ αυτό το dolce far niente που λένε οι Ιταλοί; Αυτή τη γλύκα για το τίποτα, τη γλύκα της απραξίας, την ευχαρίστηση της απραξίας, την ηδονή του να μην κάνεις απολύτως τίποτα; Την έχεις ζήσει χωρίς ενοχές; Η κοινωνία και η εποχή που ζούμε δεν μας επιτρέπει συχνά αυτή την αίσθηση, θεωρείται σχεδόν «αμάρτημα» για τον σύγχρονο άνθρωπο. 

Μας έχουν μάθει πως πρέπει να είμαστε πάντα παραγωγικοί, πως πρέπει να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, πως πρέπει να έχουμε να επιδείξουμε καθημερινά πολλά επιτεύγματα και συνηθίσαμε να μην δίνουμε στον εαυτό μας το διάλειμμα που χρειάζεται.

Ποιος είναι ο λόγος που σε έφερε σε αυτή την ψυχική εξάντληση τώρα; Μήπως είναι η κατάσταση που ζούμε τους τελευταίους 15 μήνες; Μήπως είναι οι υψηλές προσδοκίες που έθεσες εσύ για τον εαυτό σου ή έθεσαν οι άλλοι για σένα; Μήπως είναι κάτι άλλο; Σκέψου τον λόγο που σε έφερε σε αυτή την κατάσταση όπου δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα, για να ξέρεις τι να αποφύγεις στο μέλλον.

Τι να κάνεις αν δεν έχεις όρεξη ή ενέργεια για να κάνεις τίποτα - Loukini Project Podcast- Επεισόδιο 23 - Διαχείριση αυτής της κατάστασης

Και μόλις η θύελλα τελειώσει, δεν θα θυμάσαι πως τα κατάφερες να τη διασχίσεις, πώς κατάφερες να επιζήσεις. Δεν θα είσαι καν σίγουρος εάν η θύελλα όντως τελείωσε. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όταν βγεις έξω από τη θύελλα, δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που μπήκε. Περί αυτού πρόκειται.

Haruki Murakami, Ο Κάφκα στην ακτή

Σε αυτό το επεισόδιο Loukini Project μιλάμε για πρακτικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση.

Ο διαλογισμός βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιόδους της ζωής μας. Εάν σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις, μπορείς να ακούσεις το επεισόδιο που κάναμε πάνω στον διαλογισμό (ένα πρακτικό επεισόδιο) και να κάνουμε διαλογισμό μαζί. Μπορείς να το ακούσεις εδώ.

Διαλογισμός: θεωρία, παρερμηνείες και πρακτική. Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 20- καθοδηγούμενος διαλογισμός

Ελπίζω να απολαύσετε το εικοστό τρίτο επεισόδιο!

Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει πραγματικά.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε γενικότερα το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε και να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας. Θα χαρώ πολύ να κάνετε download τα επεισόδια, να τα καταβάζετε στο κινητό ή στο tablet, για να τα ακούτε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast.

Κάνουμε κάτι πολύ ωραίο στο γκρουπ αυτό. Κάθε Πέμπτη, στις 7μιση το απόγευμα, ποστάρω το πόντκαστ της εβδομάδας, το ακούμε όλοι ταυτόχρονα, γράφουμε σχόλια, μιλάμε μεταξύ μας, μιλάτε μεταξύ σας. Εγώ θέτω ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε είτε εκείνη την ώρα είτε όποτε θέλετε είτε και καθόλου. Θεωρώ, όμως, πολύ σημαντικό να απαντήσετε οι ίδιοι στον εαυτό σας. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη.
Loukini Project Podcast.

Μπορείτε να κάνετε like και follow, να πατήσετε «μου αρέσει» και «να ακολουθώ» τη σελίδα Loukini στο Facebook. 

Τα λέμε και μέσα από το Instagram Loukini Project! Ελάτε ελάτε! Τα λέμε και μέσα από το Instagram loukiamitsakou!

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και αν γραφτείτε στο newsletter, θα λαμβάνετε email κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα νέο πόντακστ ή ένα νέο άρθρο. 

Εάν έχετε εγγραφεί στη λίστα αλλά δεν βρίσκετε το email, ελέγξτε τον φάκελο με τα Ανεπιθύμητα/ Spam και επιλέξτε «όχι spam» για να το βρίσκετε κάθε φορά στα Εισερχόμενα. Εάν δεν βρίσκετε το email ούτε στα spam, γραφτείτε και πάλι μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στην διεύθυνση email που αφήσατε την πρώτη φορά (μου έρχεται ειδοποίηση από το σύστημα αποστολής ότι εκατοντάδες email κάθε φορά δεν υπάρχουν).

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project!


Μπορείτε να δείτε τα θέματα των άλλων επεισοδίων του podcast Loukini Project εδώ.


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 

Σας ευχαριστώ για όλα.

Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!

Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,

Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.