Αρχική Loukini Project Podcast Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα – Loukini Project

Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα – Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου
Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 24 - υπερανάλυση - overthinking

Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα – Γιατί η υπερανάλυση (overthinking) μας κάνει τελικά κακό.

Σου έχει συμβεί ποτέ να παίζεις στο μυαλό σου σαν ταινία μια συζήτηση που συνέβη πριν λίγες μέρες ή ακόμα και πολύ πιο παλιά και να μην μπορείς να σταματήσεις να το σκέφτεσαι; 

Σου έχει συμβεί να φτιάχνεις όλα τα πιθανά σενάρια για κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον; 

Μήπως συνηθίζεις να υπεραναλύεις τα πάντα;

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε.

Μπορείς να ακούσεις το επεισόδιο Νο 24 εδώ:

Το εικοστό τέταρτο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το εικοστό τέταρτο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το εικοστό τέταρτο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μπορείτε να κατεβάσετε το επεισόδιο No 24 του podcast Loukini Project με τίτλο «Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα» (να κάνετε download το επεισόδιο) και να το ακούσετε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα – Πώς να σταματήσεις την υπερανάλυση

Μήπως έχεις κι εσύ την τάση να υπεραναλύεις πολλά πράγματα; Να σκέφτεσαι ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα;

Η υπερανάλυση αυτή μας προκαλεί πάντα πολύ άγχος και δεν μας αφήνει να ζήσουμε στο παρόν. 

Σε αυτό το επεισόδιο Loukini Project μιλάμε για το πώς μπορείς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα και να σκέφτεσαι υπερβολικά τα πάντα και πώς μπορείς να κάνεις το μυαλό σου φίλο σου.

Τι εννοώ όταν λέω τη λέξη «υπεραναλύω»; Εννοώ αυτό που κάνουμε όταν αγχωνόμαστε πολύ και σκεφτόμαστε σχεδόν εμμονικά τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον ή όταν παίζουμε συνέχεια στο μυαλό μας κάτι που συνέβη ήδη στο παρελθόν ή μετανιώνουμε ή σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει διαφορετικά ή τι θα μπορούσαμε να έχουμε απαντήσει διαφορετικά.

Σου έχει συμβεί ποτέ; Είναι κάτι που συνηθίζεις να κάνεις;

Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 24 - υπερανάλυση - overthinking

Πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, κάτι που συνηθίζουν να κάνουν πολλοί άνθρωποι και κάτι που σχεδόν όλοι θα κάνουμε σε κάποια φάση της ζωής μας. Αν συνηθίζεις να το κάνεις αυτό, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος/ δεν είσαι μόνη.

Γιατί το κάνουμε, όμως, αυτό; Επειδή μας δίνει μια αίσθηση ελέγχου, μια ψευδαίσθηση ελέγχου. Νιώθουμε πως, αν σκεφτούμε όλα τα πιθανά σενάρια για οτιδήποτε, τότε θα είμαστε προετοιμασμένοι και θα είμαστε ασφαλείς.

Όταν υπεραναλύω τα πάντα, αυτό με εμποδίζω από το να ζω το παρόν, το σήμερα . Η υπερανάλυση με εμποδίζει από το να προχωρήσω, με κρατάει πίσω. Δεν με αφήνει να πάρω μια απόφαση γιατί σκέφτομαι ποια απόφαση είναι η καλύτερη, ποια είναι όλα τα πιθανά σενάρια ποιες είναι όλες οι πιθανές εκβάσεις; Μου χαλάει τη διάθεση γενικότερα, μου προκαλεί πολύ στρες. 

Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 24 - υπερανάλυση - overthinking

Το καλό νέο είναι ότι αυτός ο τρόπος σκέψης, αυτή η υπερανάλυση είναι συνήθεια και οι συνήθειες αλλάζουν.

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε για πρακτικούς τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να σταματήσουμε την υπερανάλυση και να απαλλαγούμε από το στρες που φέρνει μαζί της αυτή η συνήθεια.

Πώς να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 24 - υπερανάλυση - overthinking


Ελπίζω να απολαύσετε το εικοστό τέταρτο επεισόδιο!

Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει πραγματικά.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε για να βρίσκετε πολύ εύκολα κάθε φορά τα νέα επεισόδια. Μπορείτε να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας. Θα χαρώ πολύ να κάνετε download τα επεισόδια, να τα κατεβάζετε στο κινητό ή στο tablet, για να τα ακούτε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast.

Κάνουμε κάτι πολύ ωραίο στο γκρουπ αυτό. Κάθε Πέμπτη, στις 7μιση το απόγευμα, ποστάρω το πόντκαστ της εβδομάδας, το ακούμε όλοι ταυτόχρονα, γράφουμε σχόλια, μιλάμε μεταξύ μας, μιλάτε μεταξύ σας. Εγώ θέτω ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε είτε εκείνη την ώρα είτε όποτε θέλετε είτε και καθόλου. Θεωρώ, όμως, πολύ σημαντικό να απαντήσετε οι ίδιοι στον εαυτό σας. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη.
Loukini Project Podcast.

Μπορείτε να κάνετε like και follow, να πατήσετε «μου αρέσει» και «να ακολουθώ» τη σελίδα Loukini στο Facebook. 

Τα λέμε και μέσα από το Instagram Loukini Project! Ελάτε ελάτε! Τα λέμε και μέσα από το Instagram loukiamitsakou!

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και θα χαρώ να διαβάσετε όλα τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν και να αφήνετε σχόλιο!

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project!


Μπορείτε να δείτε τα θέματα των άλλων επεισοδίων του podcast Loukini Project εδώ.


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 

Σας ευχαριστώ για όλα.

Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!

Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,

Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.