Αρχική Loukini Project Podcast Το παράδοξο της επιλογής και πώς επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις – Loukini Project

Το παράδοξο της επιλογής και πώς επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις – Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου
Το παράδοξο της επιλογής και πώς επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις- Το παράδοξο της επιλογής (paradox of choice)- Loukini Project Podcast

Το παράδοξο της επιλογής.

Τι είναι το παράδοξο της επιλογής και με ποιον τρόπο επηρεάζει τις καθημερινές μας αποφάσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας αλλά και συγκεκριμένα στον τομέα των ερωτικών/ συντροφικών σχέσεων;

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε.

Μπορείς να ακούσεις το επεισόδιο Νο 31 εδώ:

Το 31ο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το 31ο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το 31ο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μπορείτε να κάνετε subscribe στην εφαρμογή που το ακούτε για να μην χάνετε τα νέα επεισόδια!


Μπορείτε να κατεβάσετε το επεισόδιο No 31 του podcast Loukini Project με τίτλο «Το παράδοξο της επιλογής και πώς επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις» (να κάνετε download το επεισόδιο) και να το ακούσετε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Το παράδοξο της επιλογής και πώς επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις

Τι συζητήσαμε σε αυτό το podcast;

Η κουλτούρα μας λέει πως όσο περισσότερες επιλογές έχουμε τόσο πιο ελεύθεροι είμαστε, τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε. Είναι, όμως, αυτό αλήθεια;

Το παράδοξο της επιλογής υποστηρίζει ότι ενώ το να έχεις πολλές επιλογές υποτίθεται ότι σε κάνει να νιώθεις πιο ελεύθερος και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σου, στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: σου προκαλεί πολύ στρες, χάνεις πάρα πολλή ώρα για να επιλέξεις, καταλήγεις να μην επιλέγεις τίποτα και νιώθεις χειρότερα. 

Το παράδοξο της επιλογής και πώς επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις- Το παράδοξο της επιλογής (paradox of choice)- Loukini Project Podcast

Η υπερπληθώρα επιλογών μας παραλύει και στο τέλος οι περισσότεροι άνθρωποι, έχοντας σπαταλήσει πολλή ώρα, πολλούς μήνες, πολλά χρόνια να επιλέξουν κάτι, τελικά δεν επιλέγουν τίποτα. Γιατί οι πολλές επιλογές οδηγούν σε παράλυση στη λήψη μιας απόφασης. Αλλά ακόμα και αν καταφέρουν να επιλέξουν κάτι, oι έρευνες μας δείχνουν πως τελικά καταλήγουμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι με την τελική απόφαση. Αυτό είναι το παράδοξο της επιλογής (paradox of choice).

Το παράδοξο της επιλογής και πώς επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις- Το παράδοξο της επιλογής (paradox of choice)- Loukini Project Podcast

Ήταν ο Barry Schwartz που έγραψε το βιβλίο «Το παράδοξο της επιλογής» (The Paradox Of Choice – Why More Is Less) το 2004 και ακολούθησαν πολλές έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα.

Με λίγα λόγια, μας αρέσει να έχουμε πολλές επιλογές αλλά είμαστε τελικά περισσότερο ευχαριστημένοι με την τελική απόφασή μας όταν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε λίγες επιλογές. Και αν έχουμε πάρα πολλές επιλογές, μπορεί στο τέλος να μην διαλέξουμε καν, να είναι τόσο εξουθενωτική διαδικασία που να αποφασίσουμε πως δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να αποφασίσουμε. Αυτό συμβαίνει σε πολλές εκφάνσεις στη ζωή μας.

Πώς λειτουργεί, όμως, αυτό το φαινόμενο, το παράδοξο της επιλογής, στις ερωτικές μας σχέσεις. 

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast Loukini Project αναλύουμε ακριβώς πώς λειτουργεί αυτό το φαινόμενο, το παράδοξο της επιλογής στις ερωτικές/ συντροφικές μας σχέσεις, στις αποφάσεις που παίρνουμε και στην αναζήτηση ενός ερωτικού συντρόφου.

Μήπως σε επηρεάζει κι εσένα το παράδοξο της επιλογής και δυσκολεύει τη ζωή σου και τις σχέσεις σου; Μήπως είναι ο λόγος που δεν έχεις ερωτική/ συντροφική σχέση αυτή τη στιγμή, ενώ το θέλεις πολύ;

Δεν χρειάζεται να μας επηρεάζει τόσο το παράδοξο της επιλογής που να μας χαλάει την ποιότητα της ζωής μας. Υπάρχει λύση! Και σε αυτό το επεισόδιο του podcast Loukini Project συζητάμε ακριβώς για αυτή τη λύση.


Ελπίζω να απολαύσετε το 31ο επεισόδιο και το τέταρτο επεισόδιο για την 2η σεζόν!


Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει πραγματικά.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε για να βρίσκετε πολύ εύκολα κάθε φορά τα νέα επεισόδια. Μπορείτε να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας. Θα χαρώ πολύ να κάνετε download τα επεισόδια, να τα κατεβάζετε στο κινητό ή στο tablet, για να τα ακούτε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Θα χαρώ να ακούσετε ξανά τα επεισόδια που σας ενδιαφέρουν και να μου στέλνετε μηνύματα με εντυπώσεις, σχόλια και ιδέες για θέματα που σας απασχολούν και που θα θέλατε να συζητήσουμε σε αυτό το podcast.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη και συζητάμε πολλά θέματα μέσα στην εβδομάδα.

Μπορείτε να κάνετε like και follow, να πατήσετε «μου αρέσει» και «να ακολουθώ» τη σελίδα Loukini στο Facebook.

Τα λέμε και μέσα από το Instagram! To Loukini Project στο Instagram μετονομάστηκε σε Loukia Mitsakou Coaching, γιατί εκτός από τα επεισόδια του podcast κάθε εβδομάδα θα μιλάμε και για πολλά ακόμα θέματα. Τα λέμε και μέσα από το προσωπικό μου προφίλ στο Instagram loukiamitsakou!

Τα λέμε και μέσα από το Tik Tok, όπου μοιράζομαι μαζί σας καθημερινά βίντεο με σκοπό να προσφέρουν έμπνευση και ψυχική ενδυνάμωση.

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και θα χαρώ να διαβάσετε όλα τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν και να αφήνετε σχόλιο!

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project! Είμαι πραγματικά ευγνώμων!


Κάνε subscribe για να μαθαίνεις πάντα για τα νέα επεισόδια!Μπορείτε να δείτε τα θέματα των άλλων επεισοδίων του podcast Loukini Project εδώ.


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 

Σας ευχαριστώ για όλα.
Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας.
Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!
Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,
Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – Life Coach και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για ατομικές συνεδρίες coaching.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.