Αρχική Λόγια και λόγοι Οι 20 απαράβατοι κανόνες του συνωμοτικού σύμπαντος

Οι 20 απαράβατοι κανόνες του συνωμοτικού σύμπαντος

από την Λουκία Μητσάκου

Πήγαινα γυμνάσιο όταν διάβασα για πρώτη φορά τον «Αλχημιστή». Το θυμάμαι σαν και τώρα: «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις» (τσακισμένη σελίδα νούμερο 73, αν θυμάμαι καλά).

     Κάπως έτσι γεννήθηκε το πιο viral απόφθεγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και όλα τα προβλήματά μας λύθηκαν: Για να αποκτήσουμε κάτι, αρκεί να το θελήσουμε. Και οι ευκολόπιστοι το πιστέψαμε- γιατί για ποιο λόγο να μας πουν ψέματα, εξ άλλου; Και συνέχισα την εφηβική μου ζωή ήρεμη και ασφαλής. Και έπαιρνα πάντα καλούς βαθμούς γιατί μου άρεσε να διαβάζω. «Είδες; Επειδή το θέλησα», έλεγα στον εαυτό μου, γνωρίζοντας κατά βάθος πως δεν το είχα και ιδιαίτερο καημό-όχι τόσο καημό όσο είχα τον Βασίλη που δεν τον είχα ποτέ, όχι τόσο καημό όσο είχα το να ζωγραφίζω και να τραγουδάω ωραία. «Θα έτυχε», μουρμούριζα.

     Τα χρόνια περνούσαν και δεν είχα πάντα ό,τι ήθελα. «Προφανώς δεν το θέλεις αρκετά», άκουγα τον κόσμο να απαντάει αυτόματα και σχεδόν συγχρονισμένα, σαν καλοκουρδισμένη χορωδία,  σαν τους είχαν εγγράψει στο DNA τους την απάντηση σε όλα τα προβλήματα της ταλαιπωρημένης ανθρωπότητας. Το πιστέψαμε  γιατί θελήσαμε να το πιστέψουμε, γιατί είχαμε ανάγκη να πιαστούμε από κάπου. Και ακόμα και σήμερα αυτή η φράση ακούγεται παντού και πάντοτε από τους απανταχού αισιόδοξους-απελπισμένους: «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Έλα που δεν.

     Τόσα χρόνια, τόσες συνωμοσίες από παντού και ούτε ένα σύμπαν συνωμοτικό.

aparavatoikanonessynwmotikousympantos4

     Ακίνδυνο, θα μου πεις, σαν θεωρία. Μόνο καλό μπορεί να σου κάνει να το πιστέψεις. Έτσι δεν είναι; Έτσι δεν είναι. Είναι καταστροφικό και υπερβολικά επικίνδυνο. Σε οδηγεί σε απάθεια, σε κάνει να κάθεσαι χωρίς να προσπαθείς για τίποτα και να περιμένεις να σου συμβεί ό,τι ονειρεύεσαι απλώς και μόνο επειδή το θέλεις πολύ. Κάνει τους ανθρώπους να πληγώνουν ο ένας τον άλλο ανεπανόρθωτα χρησιμοποιώντας το viral απόφθευγμα-καραμέλα, την ώρα που κάποιος έχει δώσει όλη του την ενέργεια και παρόλη τη σκληρή δουλειά δεν έχει καταφέρει να πετύχει αυτό που ήθελε. Είναι πράγματι μαγική φράση- πρέπει να το παραδεχθώ. Σε μειώνει και σε πληγώνει με τρόπο μαγικό.

      Δε θα ήταν πολύ πιο εύκολο να μας πουν από μικρά παιδιά την αλήθεια;

      «Κοίτα να δεις. Μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου. Σχεδόν ό,τι θελήσεις. Πλούσια δεν θα γίνεις ποτέ γιατί οι γονείς σου δεν είναι πλούσιοι. Και σ’ αυτή τη χώρα που ζούμε κανείς δεν γίνεται πλούσιος από το πουθενά, όσο πολύ και καλά και αν δουλέψει. Αλλά θα μπορείς να τα βγάζεις πέρα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Αυτό θες. Τώρα αν πέσεις σε καμιά οικονομική κρίση τρελή και δεν τα βγάζει κανένας πέρα, εντάξει δεν θα τα βγάζεις ούτε εσύ. Αλλά το θεωρώ απίθανο να συμβεί τέτοιο πράγμα.

      Να σκέφτεσαι πάντα θετικά. Γιατί, αν σκέφτεσαι συνέχεια αρνητικά, θα αρρωστήσει το σώμα σου. Σκέψου το σαν φάρμακο για την υγεία σου. Δεν είναι ότι θα σκέφτεσαι θετικά και θα γίνουν όλα όσα ονειρεύεσαι με έναν τρόπο μαγικό. Όχι, αυτό δεν θα συμβεί και μη χάσεις χρόνο περιμένοντάς το. Θα πρέπει να προσπαθείς πάντα πολύ, πάρα πολύ και να τον αγαπάς πολύ τον στόχο σου κάθε φορά. Και μπορεί να τα καταφέρεις, μπορεί και όχι. Δεν μπορείς να έχεις πάντα ό,τι θέλεις. Απλώς δεν μπορείς. Έτσι είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας. Εσύ μπορείς μόνο να προσπαθήσεις. Κανένα σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει για να γίνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα.

synwmotikosympan5

      Όταν δεν καταφέρνεις κάτι που θες πολύ, κλάψε και μετά προσπάθησε να το ξεπεράσεις. Όταν θα σου λένε «δεν τα κατάφερες γιατί δεν το θέλησες αρκετά», μη θυμώσεις. Χάρισέ τους ένα χαμόγελο, γιατί το έχουν και αυτοί ανάγκη-ίσως και περισσότερο. Σήκω πάνω όπως είσαι με πρησμένα τα μάτια από το κλάμα και συνέχισε να προσπαθείς. Για να τα καταφέρεις, θα πρέπει να δουλέψεις πολύ μα πάρα πολύ σκληρά. Κανείς δε θα σου κάνει δώρο αυτό που ονειρεύεσαι ενώ εσύ κάθεσαι άπρακτη στον καναπέ και αλλάζεις σταυροπόδι. Η ζωή, ξέρεις, είναι όμορφη. Δεν είναι, όμως, ούτε εύκολη ούτε δίκαιη- άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Και όπως πολύ σωστά λένε και οι Rolling Stones: Δεν μπορείς να έχεις πάντα αυτό που θέλεις. Αλλά αν προσπαθήσεις, μπορεί και να αποκτήσεις αυτό που χρειάζεσαι».

aparavatoikanonessynwmotikousympantos6

 Έτσι, που λέτε. Να πώς λειτουργούν στ’ αλήθεια τα πράγματα στην καθημερινότητά μας:

Οι 20 απαράβατοι κανόνες του συνωμοτικού σύμπαντος:

1) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ο εκτυπωτής θα το νιώσει και θα χαλάσει ως διά μαγείας.

2) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, είναι κλειστό το περίπτερο.

3) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, είναι σίγουρα στα άπλυτα.

4) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, θα σε πάρει σίγουρα ο ύπνος από την εξάντληση και δεν θα το προλάβεις.

5) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, η μάνα σου θα σου πει πως αυτό που θέλει η Αννούλα είναι καλύτερο.

6) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ο ταξιτζής θα σου πει «Ομόνοια πάω. Αν σε βολεύει».

7) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ποτέ δεν θα θυμηθείς το ασφαλές μέρος που το έκρυψες για να το βρίσκεις εύκολα.

8) Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, θα το έχεις δανείσει σε κάποιον που ορκιζόταν πως θα σου το επέστρεφε την επόμενη μέρα.

9) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, είναι σίγουρα πιασμένος (συναισθηματικά, όχι από λουμπάγκο).

kanonessynwmotikousympantos

10) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, τα αισθήματα θα είναι αμοιβαία μόνο στην περίπτωση που θα αποδειχθεί πως είναι τελικά ο Φρέντυ Κρούγκερ.

11) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, θα σου πει πως σ’ αγαπάει και θα φύγει.

12) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, θα σε θέλει κι αυτός στην περίπτωση που έχει σχέση και θα θεωρήσει περιττό να μοιραστεί μαζί σου αυτή την πληροφορία.

13) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, δεν είναι αυτός που νομίζεις. (Άρα δεν είναι κι αυτός που θέλεις)

14) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, θα τρομοκρατηθείς τόσο από αυτό που νιώθεις που δεν θα τολμήσεις να του το πεις ποτέ.

15) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, θα είναι κολλημένος με την πρώην του/ με τον πρώην της.

16) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, αυτός θα το νιώσει, θα θεωρήσει πως έχει το πάνω χέρι, θα παίξει για να θρέψει το εγώ του και όλα θα πάνε κατά διαόλου.sympansynwmotiko

17) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, θα φύγει από την Ελλάδα μπας και βρει δουλειά και καταφέρει να επιβιώσει.

18) Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, θα φύγει και θα γυρίσει να σε διεκδικήσει μόνο όταν θα τον έχεις πλέον ξεπεράσει.

19)  Όταν θέλεις κάποιον πάρα πολύ, οι «φίλοι» σας θα βάζουν και στους δύο λόγια.

Και ένας κανόνας μπόνους:

20) Όταν θέλεις κάποιον από ελάχιστα έως καθόλου, αυτός θα σε ερωτευτεί παράφορα.

 


Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, θα χαρώ πολύ εάν το μοιραστείτε με άλλους που θεωρείτε πως μπορεί να τους ενδιαφέρει ή εάν το μοιραστείτε στον τοίχο σας στο Facebook ή μέσω άλλων social media με μία κοινοποίηση/share.

Επίσης, θα χαρώ πολύ να μου λέτε σχόλια και εντυπώσεις κάθε φορά που διαβάζετε κάτι.


 Το επόμενο μήνυμα απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές άλλων sites (και όχι σε απλούς χρήστες social media):

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού σε άλλο site/blog (το γνωστό μας copy paste) χωρίς την έγγραφη άδεια του loukini.gr (Λουκία Μητσάκου).


bonuskanonsssynwmotikousympantos

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

2 Σχόλια

Lia 30/07/2018 - 13:10

Μα ναι! Μεγαλώνοντας παραλείπουν να μας πούνε όλες τις αλήθειες! Καλά τα λες και χαίρομαι που στάθηκε αφορμή ένα άρθρο σου που κυκλοφορεί στο fb για να γνωρίσω το blog σου. Καλή, δημιουργική συνέχεια σε ό,τι κάνεις εύχομαι.

Απάντηση
Ελένη Μ. 25/08/2016 - 21:59

Εξαιρετικό! Έξυπνο! Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη σαν να βλέπω τη ζωή μου…

Απάντηση

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.