Αρχική Loukini Project Podcast Μυστικά για να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου – Loukini Project

Μυστικά για να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου – Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου

Μυστικά για να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου:

Όλοι ξέρουμε πως για να πετύχει μια σχέση, για να είναι υγιής και λειτουργική, χρειάζεται να υπάρχει καλή επικοινωνία. Τι σημαίνει, όμως, αυτό πρακτικά; Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε για πρακτικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε κάθε συζήτηση, ώστε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τον σύντροφό μας/ με τη σύντροφό μας.

Ποιες λέξεις χρησιμοποιούμε και ποιες λέξεις αποφεύγουμε; Πώς μπορούμε να ακούσουμε τον άλλον πραγματικά;

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Μπορείτε να ακούσετε το δέκατο επεισόδιο εδώ:

Το δέκατο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το δέκατο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το δέκατο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μυστικά για να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου

Τι συζητήσαμε σε αυτό το podcast;

Τι σημαίνει πρακτικά «έχω καλή επικοινωνία με τον σύντροφό μου/ με την σύντροφό μου;» Τι μπορώ να κάνω κάθε μέρα σε κάθε μας συζήτηση για να έχω μια καλή σχέση, μια σχέση υγιή και λειτουργική;

Μυστικά για να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου. Δέκατο επεισόδιο Loukini Project. Πώς να επικοινωνείς καλύτερα.

Ποιες λέξεις χρησιμοποιούμε και ποιες λέξεις αποφεύγουμε;

Πώς μπορούμε να ακούσουμε τον άλλον πραγματικά;  Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μας ακούσει ο άλλος πραγματικά;

Ποιες ερωτήσεις βοηθάνε περισσότερο, ώστε να επιτευχθεί μια αποτελεσματική επικοινωνία; 

Τι λέμε σε μία σχέση, πώς το λέμε και πότε το λέμε; 

Θα σου πω μια ιστορία: 

H Αμερικανίδα εκπαιδευτικός και παιδαγωγός Marva Collins έκανε κάτι πολύ ενδιαφέρον στη διδασκαλία της. Σε κάθε νέο εξάμηνο, στο πρώτο μάθημα με τους μαθητές της τους έλεγε: «Από εμένα, αυτή τη στιγμή, έχετε όλοι άριστα. Σας θεωρώ όλους άριστους μαθητές. Έχετε πάρει ήδη όλοι τον καλύτερο βαθμό. Η μόνη σας δουλειά για αυτό το εξάμηνο είναι να κρατήσετε αυτό τον βαθμό». Αντί να κάνει δηλαδή τους μαθητές της να αποδείξουν πως μπορούν να είναι καλοί μαθητές και να κερδίσουν έναν καλό βαθμό από το μηδέν που αρχίζουν, τους εμπιστεύτηκε, θεώρησε πως είναι οι πιο ικανοί. Όπως φαντάζεσαι, αυτοί οι μαθητές, βελτιώθηκαν σε τεράστιο βαθμό. Έγιναν οι καλύτεροι μαθητές γιατί κάποιος πίστεψε πως μπορούν να γίνουν, πίστεψε πως είναι ήδη. 

Τι μας διδάσκει αυτή η ιστορία; Μπορώ να πιστέψω πως ο άνθρωπος που έχω επιλέξει να έχω δίπλα μου είναι ο πιο υπέροχος άνθρωπος του κόσμου, ο πιο καλός σύντροφος, ο πιο στοργικός, ο πιο αξιόλογος. Πιστεύω πως ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Το πιστεύω και του φέρομαι ανάλογα. Του το λέω και του το δείχνω. Τον επέλεξα. Και νιώθω τυχερός που τον έχω δίπλα μου. Δεν χρειάζεται να κερδίσει την αγάπη μου και την εμπιστοσύνη μου και τον θαυμασμό μου. Εσύ πώς θα φερόσουν σε έναν άνθρωπο που σε αγαπάει άνευ όρων, που δεν χρειάζεται να τον κερδίσεις, που πιστεύει σε εσένα απόλυτα; Πώς θα ήσουν σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον; Πώς θα του φερόσουν και πώς θα του μιλούσες; Ας πιστέψουμε τα καλύτερα για τον σύντροφο μας, για την σύντροφο μας. Μόνο έτσι γίνεται. 

Μυστικά για να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου. Δέκατο επεισόδιο Loukini Project. Πώς να επικοινωνείς καλύτερα.

Σε αυτό το επεισόδιο μοιράζομαι μαζί σου 17 μυστικά για καλή επικοινωνία μέσα στη σχέση.

Το δέκατο επεισόδιο Loukini Project είναι ένα πρακτικό επεισόδιο με παραδείγματα και συμβουλές και προτάσεις για να μάθεις να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου και να βελτιώσεις τη ζωή σου.  Γιατί, εάν βελτιώσεις τη σχέση σου, βελτιώνεται σε τεράστιο βαθμό και η ποιότητα της ζωής σου.

Μυστικά για να επικοινωνείς αποτελεσματικά στη σχέση σου. Δέκατο επεισόδιο Loukini Project. Πώς να επικοινωνείς καλύτερα.

Εάν δεν έχεις σχέση αυτή τη στιγμή, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να πάρεις αυτές τις πληροφορίες και να αρχίσεις να αποκτάς την επικοινωνιακή δεξιότητα, ώστε να ξεκινήσεις την επόμενη σχέση σου με σωστές βάσεις και να της δώσεις την δυνατότητα να πετύχει.

Εάν έχεις σχέση και δεν χρησιμοποιούσες τίποτα στις συζητήσεις σου από όσα αναφέρονται σε αυτό το podcast, δεν είναι καθόλου αργά! Μπορείς να εντάξεις αυτά τα μυστικά επικοινωνίας στις καθημερινές σου συζητήσεις και να βελτιώσεις τη σχέση σου, ώστε να είναι πιο λειτουργική και εσύ να είσαι πιο ευτυχισμένος .


Ελπίζω να απολαύσετε το δέκατο επεισόδιο!

Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε γενικότερα το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε και να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast.

Κάνουμε κάτι πολύ ωραίο στο γκρουπ αυτό. Κάθε Πέμπτη, στις 7μιση το απόγευμα, ποστάρω το πόντκαστ της εβδομάδας, το ακούμε όλοι ταυτόχρονα, γράφουμε σχόλια, μιλάμε μεταξύ μας, μιλάτε μεταξύ σας. Εγώ θέτω ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε είτε εκείνη την ώρα είτε όποτε θέλετε είτε και καθόλου. Θεωρώ, όμως, πολύ πολύ σημαντικό να απαντήσετε οι ίδιοι στον εαυτό σας. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη.
Loukini Project Podcast.

Μπορείτε να κάνετε like, να πατήσετε «μου αρέσει» στη σελίδα Loukini στο Facebook. 

Τα λέμε και μέσα από το Instagram Loukini Project! Ελάτε ελάτε! Τα λέμε και μέσα από το Instagram loukiamitsakou!

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και αν γραφτείτε στο newsletter, θα λαμβάνετε email κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα νέο πόντακστ ή ένα νέο άρθρο. 

Εάν έχετε εγγραφεί στη λίστα αλλά δεν βρίσκετε το email, ελέγξτε τον φάκελο με τα Ανεπιθύμητα/ Spam και επιλέξτε «όχι spam» για να το βρίσκετε κάθε φορά στα Εισερχόμενα. Εάν δεν βρίσκετε το email ούτε στα spam, γραφτείτε και πάλι μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στην διεύθυνση email που αφήσατε την πρώτη φορά (μου έρχεται ειδοποίηση από το σύστημα αποστολής ότι εκατοντάδες email κάθε φορά δεν υπάρχουν).

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project!


Μπορείτε να δείτε τα θέματα των άλλων επεισοδίων του podcast Loukini Project εδώ.


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 

Σας ευχαριστώ για όλα.
Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!
Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,

Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια

Αντώνης Ψαρρός 04/02/2021 - 16:14

Άλλο ένα εξαιρετικό άρθρο και σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας τις γνώσεις σου, είμαστε ευγνώμονες!!!

Απάντηση
Λουκία Μητσάκου 05/02/2021 - 18:19

Αντώνη, σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια! πραγματικά! Κι εγώ είμαι ευγνώμων!

Απάντηση

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.