Αρχική Loukini Project Podcast Εσύ πότε νιώθεις ότι σε αγαπούν; Οι γλώσσες της αγάπης – Loukini Project

Εσύ πότε νιώθεις ότι σε αγαπούν; Οι γλώσσες της αγάπης – Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου

Οι γλώσσες της αγάπης (Εσύ πότε νιώθεις ότι σε αγαπούν;)

Εσύ πότε νιώθεις ότι σε αγαπούν σε μια σχέση; Όταν ο άλλος κάνει τι ακριβώς; Πώς συνηθίζεις να εκφράζεις στον άλλο την αγάπη σου; Σου έχει συμβεί να είσαι σε μια σχέση και να αγαπάς τον/την σύντροφο σου και να το δείχνεις αλλά ο άλλος να μην το εκτιμά και να φαίνεται σαν να μην το καταλαβαίνει καν; Είναι επειδή μιλάτε διαφορετικές γλώσσες, δηλαδή αντιλαμβάνεστε διαφορετικά την αγάπη και την εκφράζετε με διαφορετικό τρόπο.

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Μπορείτε να ακούσετε το ενδέκατο επεισόδιο εδώ:


Το ενδέκατο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το ενδέκατο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το ενδέκατο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μπορείτε να κατεβάσετε το  ενδέκατο επεισόδιο του podcast Loukini Project με τίτλο «Εσύ πότε νιώθεις ότι σε αγαπούν; Οι γλώσσες της αγάπης»  και να το ακούσετε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε. 


Εσύ πότε νιώθεις ότι σε αγαπούν; Οι γλώσσες της αγάπης

Τι συζητήσαμε σε αυτό το podcast;

Εσύ πότε νιώθεις ότι σε αγαπούν σε μια σχέση; Όταν ο άλλος κάνει τι ακριβώς; Πώς συνηθίζεις να εκφράζεις στον άλλο την αγάπη σου;

Σου έχει συμβεί να είσαι σε μια σχέση και να αγαπάς τον/την σύντροφο σου και να το δείχνεις αλλά ο άλλος να μην το εκτιμά και να φαίνεται σαν να μην το καταλαβαίνει καν; Είναι επειδή μιλάτε διαφορετικές γλώσσες, δηλαδή αντιλαμβάνεστε διαφορετικά την αγάπη και την εκφράζετε με διαφορετικό τρόπο.

Οι γλώσσες της αγάπης

Σου έχει συμβεί να εκφράζεις την αγάπη σου στον σύντροφό σου/ στη σύντροφό σου και παρόλα αυτά να παραπονιέται πως δεν τον/ την αγαπάς και αυτό να προκαλεί από καυγάδες μέχρι ολοκληρωτική ρήξη και χωρισμό; Έχεις ακούσει ποτέ να σου λέει το ζευγάρι σου: «Δεν με αγαπάς γιατί ποτέ δεν κάνεις αυτό, δεν με αγαπάς γιατί ποτέ δεν κάνεις το άλλο» και εσύ να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει; Μήπως έχεις βρεθεί και από την αντίθετη πλευρά, όπου νιώθεις πως ο άλλος δεν σε αγαπάει, ακόμα και αν σου λέει πως αυτό δεν είναι αλήθεια;

Είναι επειδή μιλάτε διαφορετικές «γλώσσες αγάπης».

Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να λύσουμε αυτή την παρεξήγηση; Δεν θα ήταν υπέροχο αν ένιωθαν και οι δύο μέσα στη σχέση πως ο άλλος τους αγαπάει πραγματικά;

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε για πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Ποιες είναι οι διαφορετικές γλώσσες της αγάπης που αναλύσαμε με λεπτομέρειες σε αυτό το επεισόδιο;

Οι γλώσσες της αγάπης

Η ιδέα για τις γλώσσες της αγάπης προήλθε το 1992 από τον Gary Chapman στο βιβλίο του “Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης (The 5 Love Languages)”, όπου εκεί γράφει για την ικανότητα κάποιου να εκφράζει την αγάπη του στον/στη σύντροφό του με τρόπο που αυτός/αυτή θα μπορεί να κατανοήσει. Από τότε και μέχρι σήμερα, αυτή η ιδέα για τις γλώσσες της αγάπης έχει γίνει σημείο αναφοράς. 

Οι γλώσσες της αγάπης

Όλοι εκφράζουμε την αγάπη μας με διαφορετικό τρόπο και νιώθουμε πως ο άλλος μας αγαπάει με διαφορετικό τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να εκφράζουμε την αγάπη μας για τον άλλον με τρόπο που να μπορεί να τον καταλάβει. Εξίσου σημαντικό είναι να μας αγαπούν με τρόπο που να μπορούμε να καταλάβουμε εμείς. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε σήμερα. 

Οι γλώσσες της αγάπης

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τον τέλειο έρωτα; Με καλή επικοινωνία και μιλώντας ο ένας τη γλώσσα του άλλου.

Εάν μιλούσες μόνο γαλλικά και το ζευγάρι σου μόνο ιαπωνικά και ο ένας έλεγε συνέχεια στον άλλον «σ’ αγαπώ» στη γλώσσα του, πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συνεννοηθείτε και να νιώσετε και οι δύο πως ο άλλος τον αγαπάει; Καμία. Πρέπει να γνωρίζει ο ένας τη γλώσσα του άλλου.

Οι γλώσσες της αγάπης

Σε αυτό το επεισόδιο, αναλύουμε τις διαφορετικές γλώσσες της αγάπης για να μάθουμε αρχικά ποια είναι η δική μας και στη συνέχεια να μάθουμε ποια είναι η γλώσσα του/της συντρόφου μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε πραγματικά και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώθουμε πως μας αγαπούν και εμείς και ο/η σύντροφος μας. 

Έχουμε, όπως συνήθως, πρακτική άσκηση για αυτή την εβδομάδα πάνω στο θέμα που συζητάμε. Γιατί μόνο με πρακτική, θα μπορέσουμε να δούμε διαφορά προς το καλύτερο. Εάν δεν βάλουμε σε πράξη αυτά που μαθαίνουμε, θα παραμείνουν μια αόριστη γνώση χωρίς πρακτική αξία.

Το ενδέκατο επεισόδιο Loukini Project μοιράζεται μαζί σου τις απαραίτητες γνώσεις αλλά σε βάζει και στη διαδικασία να χρησιμοποιήσεις αυτές τις γνώσεις πρακτικά στην καθημερινότητά σου για να δεις την αλλαγή που θέλεις.

Οι γλώσσες της αγάπης

Εσύ πότε νιώθεις ότι ο άλλος σε αγαπάει; Όταν σου λέει «σ’ αγαπώ», όταν σου στέλνει μηνύματα, όταν σου παίρνει δώρα χωρίς αφορμή, όταν σε αγκαλιάζει, όταν σου μαγειρεύει μετά από μια κουραστική μέρα, όταν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, όταν σε κρατάει από το χέρι; Πότε; Ποια είναι για εσένα η πρώτη προτεραιότητα;

Οι γλώσσες της αγάπης

Ελπίζω να απολαύσετε το ενδέκατο επεισόδιο!

Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει πραγματικά.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε γενικότερα το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε και να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast.

Κάνουμε κάτι πολύ ωραίο στο γκρουπ αυτό. Κάθε Πέμπτη, στις 7μιση το απόγευμα, ποστάρω το πόντκαστ της εβδομάδας, το ακούμε όλοι ταυτόχρονα, γράφουμε σχόλια, μιλάμε μεταξύ μας, μιλάτε μεταξύ σας. Εγώ θέτω ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε είτε εκείνη την ώρα είτε όποτε θέλετε είτε και καθόλου. Θεωρώ, όμως, πολύ σημαντικό να απαντήσετε οι ίδιοι στον εαυτό σας. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη.
Loukini Project Podcast.

Μπορείτε να κάνετε like, να πατήσετε «μου αρέσει» στη σελίδα Loukini στο Facebook. 

Τα λέμε και μέσα από το Instagram Loukini Project! Είναι φρέσκο φρέσκο και είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Ελάτε ελάτε!

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και αν γραφτείτε στο newsletter, θα λαμβάνετε email κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα νέο πόντακστ ή ένα νέο άρθρο. 

Εάν έχετε εγγραφεί στη λίστα αλλά δεν βρίσκετε το email, ελέγξτε τον φάκελο με τα Ανεπιθύμητα/ Spam και επιλέξτε «όχι spam» για να το βρίσκετε κάθε φορά στα Εισερχόμενα. Εάν δεν βρίσκετε το email ούτε στα spam, γραφτείτε και πάλι μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στην διεύθυνση email που αφήσατε την πρώτη φορά (μου έρχεται ειδοποίηση από το σύστημα αποστολής ότι εκατοντάδες email κάθε φορά δεν υπάρχουν).

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project!


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 

Σας ευχαριστώ για όλα.
Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!
Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,

Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.