Home Λόγια και λόγοι Θέλω να είσαι ελεύθερος

Θέλω να είσαι ελεύθερος

thelwnaeisaieleftheros_loukini

Θέλω να είσαι ελεύθερος

Γιατί εγώ ελεύθερο σε θέλω, αγαπημένε μου. Και ελεύθερη θα είμαι και εγώ.

Μόνο αν είσαι ελεύθερος μπορώ να σ’ αγαπήσω. Μόνο αν είμαι ελεύθερη μπορώ να μ’ αγαπήσεις. Γιατί ποτέ δεν μπορείς να αγαπήσεις ούτως ή άλλως έναν άνθρωπο που δεν είναι ελεύθερος. Τι θα του βρεις για να τον αγαπήσεις;

Η ελευθερία μας είναι αυτή που μας κάνει επιθυμητούς, βλέπεις.

Δε θέλω να είμαι το αδιέξοδό σου. Θέλω να είμαι η συνειδητή επιλογή σου.
Δε θέλω να βρω τις απαντήσεις μου σε σένα. Θέλω να βρω τις απαντήσεις μου με σένα.

Δε θέλω να είσαι δικός μου. Δικός σου θέλω να είσαι. Θέλω να έχεις όλες τις επιλογές του κόσμου, να μπορείς να κάνεις τα πάντα. Να ενθουσιάζεσαι με τον κόσμο, να ταξιδεύεις- χωρίς απαραίτητα να κουνηθείς από τη θέση σου. Θέλω να μπορείς να βρίσκεσαι οπουδήποτε και να είσαι δίπλα μου επειδή επιλέγεις να είσαι.

Δε θέλω να έρθεις όταν θα σε φωνάξω. Έλα μια μέρα –όποια μέρα να’ ναι- και χτύπα μου την πόρτα. Έλα όταν θα είσαι σίγουρος πως θες να μείνεις για πάντα. Όσο κι αν σημαίνει το για πάντα. Το για πάντα, βλέπεις, μπορεί να είναι μόνο μια στιγμή. Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από πριν. Όταν έρθεις, όμως, θέλω να είσαι διαθέσιμος για το για πάντα. Μόνο όταν θα είμαι διαθέσιμη γι’ αυτό το για πάντα, θα σου ανοίξω και εγώ την πόρτα.

Δε θέλω να με χρειάζεσαι. Θέλω να με επιλέγεις κάθε στιγμή. Να μπορείς ανά πάσα στιγμή να φύγεις και να επιλέγεις να μείνεις. Αυτό για μένα είναι αγάπη.

Μη μου πεις «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα» γιατί δε θα το πιστέψω και, όταν σταματήσω να σε πιστεύω, θα τελειώσουμε εκεί. Μια χαρά μπορείς. Μια χαρά μπορώ και εγώ. Πες μου «δε θέλω να ζήσω χωρίς εσένα» για να με πείσεις. Θέλω να είμαι η συνειδητή επιλογή σου, όχι το αδιέξοδό σου.

Εγώ δε θα πεθάνω αν δεν είσαι δίπλα μου. Ξέρω πολύ καλά να περπατάω μόνη μου, να ζω μόνη, να ονειρεύομαι μόνη. Μπορώ μόνη μου να γιατρέψω τις πληγές μου. Δε σε έχω ανάγκη. Και δε θέλω να με έχεις ούτε εσύ. Μακριά από μας οι ανάγκες και οι σχέσεις οι αλληλοεξαρτώμενες.

Δε θέλω να αλλάξω τίποτα σε εσένα. Σε θέλω ολόκληρο. Θα αγαπώ όλους σου τους φόβους και όλο σου το σκοτάδι. Θα είμαι δίπλα σου. Όχι επειδή δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω, όχι επειδή δε θέλω να είμαι μόνη. Θα είμαι δίπλα σου επειδή θα θέλω να είμαι δίπλα σε εσένα συγκεκριμένα και σε κανέναν άλλο. Επειδή δε θα υπάρχει άλλος άνθρωπος στον κόσμο πέρα από μας τους δύο.

Θέλω να είσαι πιστός σε σένα. Και να σε αγαπάς. Πρώτα εσένα. Μόνο έτσι θα μπορείς να μου δώσεις την αγάπη που με αφορά. Θέλω να ξέρεις πως μπορείς να πετάξεις, πως ξέρεις πώς να πετάς.

Δεν ψάχνω το άλλο μου μισό. Γεννήθηκα ολόκληρη, βλέπεις. Όπως όλοι μας. Θέλω, όμως, αυτό να το ξέρεις κι εσύ.

Δε θα μου λες σ’ αγαπώ. Θα μου το δείχνεις με πράξεις και θα το βλέπω στα μάτια σου και στα χέρια σου. Και θα το ακούω τόσο δυνατά σαν να ουρλιάζεις. Όχι με λόγια, όμως. Χορτάσαμε από λόγια. Και εγώ σε θέλω χορτασμένο. Χορτασμένη είμαι και εγώ.

Θέλει ελευθερία η αγάπη, βλέπεις. Θέλει ελεύθερη επιλογή και μυαλό σε εγρήγορση.

Γιατί εγώ ελεύθερο σε θέλω, αγαπημένε μου. Και ελεύθερη θα είμαι και εγώ. Και θα είμαστε ελεύθεροι μαζί.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, θα χαρώ πολύ εάν το μοιραστείτε με άλλους που θεωρείτε πως μπορεί να τους ενδιαφέρει ή εάν το μοιραστείτε στον τοίχο σας στο Facebook ή μέσω άλλων social media με μία κοινοποίηση/share.

Επίσης, θα χαρώ πολύ να μου λέτε σχόλια και εντυπώσεις κάθε φορά που διαβάζετε κάτι.


Το επόμενο μήνυμα απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές άλλων sites (και όχι σε απλούς χρήστες social media):

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού σε άλλο site/blog (το γνωστό μας copy paste) χωρίς την έγγραφη άδεια του loukini.gr (Λουκία Μητσάκου).


thelwnaeisaieleftheros_loukini

Illustration: Matthew Woodson

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Leave a Comment

12 Σχόλια

avrajohan 02/10/2020 - 15:30

Συναρπαστικά ενδιαφέρουσα ματιά κ πανέμορφη ενδοσκόπηση σε ένα ελεύθερο, απαλλαγμένο από άγκιστρα κ εξαρτήσεις, “θέλω”..
Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον το έτερο ήμισυ της εικόνας, όπως προσφέι μια τέτοια καθαρή ματιά: την ελεύθερη κ ξεκάθαρη πρόσληψη του “θέλεις”..

Reply
Λουκία Μητσάκου 02/10/2020 - 18:58

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

Reply
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΓΙΑΒΙΔΗΣ 07/09/2020 - 00:57

πολύ αληθινό, πολύ ελεύθερο, κατανοητό από λίγους και για λίγους..

Reply
Λουκία Μητσάκου 14/09/2020 - 14:26

Γιώργο, σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια!

Reply
Anastasia 05/09/2020 - 15:45

Πω….πω…εισαι φοβερη τι κειμενο ειναι αυτο

Reply
Λουκία Μητσάκου 14/09/2020 - 14:26

Αναστασία μου, χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Reply
Σαννυ 19/08/2020 - 09:52

Ότι γράφεις είναι υπεροχο!!πολυ συχνά μοιράζομαι τα κείμενα σου γιατί μιλάνε στη ψυχή μου κ είναι σαν από κει να βγαίνουν!εισαι υπέροχη!

Reply
Λουκία Μητσάκου 14/09/2020 - 14:24

Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Με συγκινείς πολύ!

Reply
Νικολας 11/05/2018 - 15:24

Επιτελους μια αλλη εκδοχη για την πραγματικη αγαπη, για το αληθινο νοημα της ζωης. Το κείμενο μου θύμισε την ιστορια του μεγαλου Ο. Το ολόκληρο δεν το κάνουν 2 μισά αλλά 2 ολόκληρα. Μπραβο σου Λουκία!

Reply
Αμαλία Στάμου 24/11/2016 - 17:45

Εξαιρετικό! Θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ, αν μπορούσα να γράψω τόσο μεστά και συμπυκνωμένα συναισθήματα και σκέψεις

Reply
ΛΟΥΚΙΑ 29/09/2016 - 22:14

Εξαιρετικό το κείμενο! σ’ ευχαριστώ!

Reply
Λουκία Μητσάκου 24/10/2016 - 03:55

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Reply

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.