Αρχική Στο Ράφι Για όλα υπάρχει λύση της Marie Forleo

Για όλα υπάρχει λύση της Marie Forleo

από την Λουκία Μητσάκου
Για όλα υπάρχει λύση της Marie Forleo
Για όλα υπάρχει λύση της Marie Forleo

Και αν ερχόταν κάποιος και σας έλεγε πως για όλα όσα σας απασχολούν υπάρχει λύση; Και αν σας έλεγε πως μπορείτε να ελέγξετε πολύ περισσότερα πράγματα στη ζωή σας από όσα νομίζετε, εάν έχετε το θάρρος να αναλάβετε την ευθύνη κάθε σας απόφασης; Πόσες φορές περιμένατε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε κάτι και αυτή η κατάλληλη στιγμή δεν ήρθε ποτέ; Τι πιστεύετε πως θα συνέβαινε εάν ξεκινούσατε να ακολουθείτε το όνειρό σας πριν νιώσετε απόλυτα έτοιμοι γι’ αυτό; Έχουμε πραγματικά έλλειψη χρόνου για να κάνουμε όσα θα θέλαμε; Η Marie Forleo στο βιβλίο της μας λέει ότι «Για όλα υπάρχει λύση» (αγγλικός τίτλος «Everything is figureoutable»). 

Αν δυσκολεύεστε να λύσετε ένα πρόβλημα ή να επιτύχετε το όνειρό σας, δεν φταίτε εσείς. Φταίει ότι δεν έχετε ασπαστεί την πεποίθηση που αλλάζει τα πάντα. Η μητέρα της Marie της είπε κάποτε: «Τίποτα στη ζωή δεν είναι τόσο περίπλοκο. Μπορείς να κάνεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου, αρκεί να ανασκουμπωθείς. Για όλα υπάρχει λύση».

Είτε θέλετε να αφήσετε μία αδιέξοδη δουλειά, να νικήσετε κάποιον εθισμό, να μάθετε χορό, είτε να βελτιώσετε μία σχέση ή να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας, το βιβλίο «Για όλα υπάρχει λύση» θα σας δείξει τον τρόπο.

Πολύ απλά, κανείς μας δεν είχε εγχειρίδιο με οδηγίες όταν γεννήθηκε. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν μας μαθαίνει να αξιοποιούμε τη δύναμη των σκέψεων, των πεποιθήσεων, των συναισθημάτων και τη σοφία των σωμάτων μας. Δεν μας μαθαίνει να αναπτύσσουμε τη νοοτροπία του νικητή, διαφορετικές οπτικές γωνίες και πρακτικές συνήθειες όχι μόνο για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής αλλά και για να ζούμε την πραγματική χαρά και την αυτοπραγμάτωσή μας. Αποτυγχάνει να μας δείξει πόση εγγενή δύναμη έχουμε όλοι μέσα μας. Δυστυχώς, λαμβάνουμε πολύ λίγη (ή και καθόλου) πρακτική εκπαίδευση στο πώς να χρησιμοποιήσουμε τα ταλέντα μας για να κάνουμε τη διαφορά. 

Για όλα υπάρχει λύση της Marie Forleo

Πρωτογνώρισα τη Marie Forleo μέσα από τη συμμετοχή της στο podcast του Jay Shetty On Purpose. Το επεισόδιο ανέβηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και έχει τίτλο: Marie Forleo – On starting before you are ready. Είναι στα αγγλικά και είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.

Μπορείτε να το ακούσετε εδώ

Από εκείνη τη στιγμή, άρχισα να την ακολουθώ στα social media και να παρακολουθώ τη δουλειά της. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Ποια είναι, όμως, η συγγραφέας για την οποία μιλάμε; 

Η Marie Forleo γεννήθηκε το 1975 στο Νιου Τζέρσεϊ. Είναι life coach, συγγραφέας (New York Times bestselling author, συγκεκριμένα) και ιδρύτρια του διαδικτυακού επαγγελματικού προγράμματος με το όνομα B-School. Είναι παρουσιάστρια της βραβευμένης διαδικτυακής εκπομπής MarieTV και οικοδέποινα  του The Marie Forleo Podcast. Εκπαιδεύει επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. 

Το βιβλίο «Για όλα υπάρχει λύση» σου δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να αναλάβεις δράση και σου εξηγεί πως είσαι 100% υπεύθυνος για τη ζωή σου. Πρόκειται για ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης και μάλιστα ένα από τα καλύτερα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης/ coaching που έχω διαβάσει. 

Χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια:
1. Το πορτοκάλι Tropicana
2. Ο χάρτης σας για τα αποτελέσματα
3. Η μαγεία της πίστης
4. Εξαλείψτε τις δικαιολογίες
5. Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο των πάντων
6. Ορίστε το όνειρό σας
7. Ξεκινήστε πριν να είστε έτοιμοι
8. Πρόοδος αντί για τελειότητα
9. Μη δεχτείτε ποτέ το όχι
10. Ο κόσμος χρειάζεται το ιδιαίτερο χάρισμά σας

Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν στηρίζεται σε αερολογίες, σε ασαφή και αόριστα λόγια αισιοδοξίας αλλά αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό με ασκήσεις και εργαλεία και αυτό είναι που το κάνει τόσο χρήσιμο και αποτελεσματικό.

1ος κανόνας: Όλα τα προβλήματα (ή όνειρα) έχουν λύση.

2ος κανόνας: Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, δεν είναι στην πραγματικότητα πρόβλημα- είναι γεγονός της ζωής ή νόμος της φύσης (π.χ. ο θάνατος ή η βαρύτητα).

3ος κανόνας: Ίσως να μη σας ενδιαφέρει πολύ να βρείτε λύση στο πρόβλημα ή να υλοποιήσετε το συγκεκριμένο όνειρο. Αυτό είναι θεμιτό. Βρείτε ένα άλλο πρόβλημα ή όνειρο να ανάβει τη φωτιά στην καρδιά σας και ξαναγυρίστε στον 1ο κανόνα. 

 Η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνουμε όλοι στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη χρονική στιγμή για να διαβάσουμε ένα πρακτικό βιβλίο coaching σαν αυτό και να νιώσουμε πως έχουμε πολύ περισσότερο τον έλεγχο της ζωής μας από όσο νομίζαμε. Είναι πραγματικά ανανεωτικό. 

Έχοντας σπουδάσει life coaching, εάν με ρωτήσετε εάν ένα τέτοιο πρακτικό βιβλίο coaching/προσωπικής ανάπτυξης με ασκήσεις μπορεί να φέρει έστω και την ελάχιστη θετική αλλαγή στην ζωή σας, η απάντησή μου είναι: Φυσικά και ναι! Μπορεί να φέρει πολλές θετικές αλλαγές! Πραγματικά, δοκιμάστε το! Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί αρκετά γρήγορα λόγω του ότι είναι πολύ ενδιαφέρον και κάποια στιγμή θα νιώσετε πως μιλάει για εσάς. Σας συμβουλεύω, όμως, να διαβάζετε ένα κεφάλαιο τη φορά και να κάνετε τις ασκήσεις που σας δίνονται ώστε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα. 

Κάθε πεποίθηση έχει και μια συνέπεια. Τα πιστεύω σας είτε σας θεραπεύουν είτε σας βλάπτουν. Είτε υποστηρίζουν τις φιλοδοξίες σας είτε τις καταβαραθρώνουν. Τα πιστεύω  γίνονται η πηγή των ορίων σας ή της απελευθέρωσής σας. Δεν έχει σημασία ποια είναι η αλήθεια, σημασία έχει τι πιστεύετε. 

Η Μαρί Φόρλιο μάς εξηγεί αναλυτικά μια από τις βασικές αρχές του life coaching: Για να αλλάξουμε τη ζωή μας, πρέπει να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις που μας κρατούν πίσω: Ποιος είμαι, για τι είμαι ικανός, τι πιστεύω για τις σχέσεις, το γάμο, τους άντρες, τις γυναίκες, τα χρήματα.

Πιστεύω → Σκέψη → Συναίσθημα → Συμπεριφορά →Αποτέλεσμα

Για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή για να πετύχουμε οποιοδήποτε όνειρο, πρέπει πρώτα να κάνουμε μια αλλαγή στο επίπεδο των πεποιθήσεων. 

Μια μεγάλη αλήθεια που ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι είναι ότι οι περισσότερες από τις πεποιθήσεις μας δεν είναι δικές μας, τις έχουμε πάρει έτοιμες από κάποιον άλλον και συχνά δεν συνειδητοποιούμε πως αυτές ακριβώς οι πεποιθήσεις μας είναι που μας κρατάνε πίσω και μας εμποδίζουν από το να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Πολλές από τις πεποιθήσεις μας μας περιορίζουν. Αυτές ακριβώς πρέπει να εντοπίσουμε και να τις αλλάξουμε. Μέσα από το βιβλίο «Για όλα υπάρχει λύση», η Marie Forleo μας εξηγεί τον τρόπο που μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα. Η συγγραφέας μας εξηγεί χαρακτηριστικά: «Όλες οι πεποιθήσεις είναι επιλογές και οι επιλογές μπορούν να αλλάξουν». 

Image Credits: Howtoacademy

Το βιβλίο «Για όλα υπάρχει λύση» της Marie Forleo σίγουρα αναφέρεται σε κάποιο εμπόδιο που έχετε συναντήσει (ή έχετε δημιουργήσει εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας). Σίγουρα ένα από τα κεφάλαια θα μιλάει για εσάς. Τι μου έμαθε εμένα; Μου θύμισε κάτι πολύ σημαντικό. Για χρόνια αναβάλλω να κάνω νέα πράγματα επαγγελματικά γιατί δεν νιώθω απολύτως έτοιμη. Και ετοιμάζομαι και μαθαίνω πολλά πράγματα και γίνομαι καλύτερη αλλά συνεχίζω να μην αρχίζω αυτά τα πράγματα. Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα πως μόνη μου έβαζα αυτό το εμπόδιο στον εαυτό μου τόσα χρόνια. Η Μαρί μου θύμισε να ξεκινάω πάντα πριν νιώσω απολύτως έτοιμη. Γιατί; Επειδή αυτή η στιγμή δεν θα έρθει ποτέ. Ποτέ δεν θα νιώσουμε απολύτως έτοιμοι. Η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε είναι πάντα μία: τώρα. 

Διαβάζοντας το βιβλίο, μαθαίνουμε να εστιάζουμε μόνο σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε και να δεσμευόμαστε ως προς τα όνειρά μας. 

Καλούμαστε να αναρωτηθούμε: «Αν είχατε ένα μαγικό ραβδί και μπορούσατε ν’ αλλάξετε ένα πράγμα στη ζωή σας ή στον κόσμο, τι θα ήταν αυτό;»

Το ξέρατε πως έχετε 42% περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας, αν τους καταγράψετε;

Ας αρχίσουμε να καταγράφουμε όνειρα και στόχους και βήματα υλοποίησης. Ας κάνουμε τις αλλαγές που δεν τολμούσαμε μέχρι τώρα.

Το βιβλίο «Για όλα υπάρχει λύση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα (μετάφραση: Χριστίνα Παναγιώτου)

Αυτό είναι το blog της Marie Forleo

Αυτό είναι το κανάλι της Marie Forleo στο youtube με το όνομα MarieTV

Αυτό είναι το link στο Spotify για το The Marie Forleo Podcast:

Αυτή είναι η σελίδα της στο Facebook

Αυτός είναι ο λογαριασμός της στο Instagram

Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο από τις εκδόσεις Διόπτρα

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το βιβλίο

Οι εκδόσεις Διόπτρα στο Facebook


Περισσότερες προτάσεις για βιβλία μπορείτε να βρείτε εδώ 


Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, θα χαρώ πολύ εάν το μοιραστείτε με άλλους που θεωρείτε πως μπορεί να τους ενδιαφέρει ή εάν το μοιραστείτε στον τοίχο σας στο Facebook ή μέσω άλλων social media με μία κοινοποίηση/share.

Επίσης, θα χαρώ πολύ να μου λέτε σχόλια και εντυπώσεις κάθε φορά που διαβάζετε κάτι. 


Το επόμενο μήνυμα απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές άλλων sites (και όχι σε απλούς χρήστες social media):

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού σε άλλο site/blog (το γνωστό μας copy paste) χωρίς την έγγραφη άδεια του loukini.gr (Λουκία Μητσάκου).


Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.