Αρχική Loukini Project Podcast Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; Loukini Project

Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; Loukini Project

από την Λουκία Μητσάκου
Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 19 - Πρακτικές συμβουλές

Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; 

Πόση ανάγκη έχουμε, τελικά, την επιβεβαίωση των άλλων; Μήπως αυτή η ανάγκη μάς οδηγεί στο να παίρνουμε αποφάσεις που δεν μας ταιριάζουν και χαλάνε τη ζωή μας;

Είναι, όμως, η ανάγκη για επιβεβαίωση πάντοτε κάτι κακό;

Τι μπορούμε να κάνουμε πρακτικά για να μην αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας ανάλογα με τον τρόπο που μας φέρονται οι άλλοι;

Το Loukini Project έχει ως σκοπό να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το Loukini Project σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts (αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως Breaker, Pocket Casts, RadioPublic). Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε.

Μπορείτε να ακούσετε το επεισόδιο Νο 19 εδώ:

Το δέκατο ένατο επεισόδιο Loukini Project σε Spotify

Το δέκατο ένατο επεισόδιο Loukini Project σε Apple Podcasts

Το δέκατο ένατο επεισόδιο Loukini Project σε Google Podcast


Μπορείτε να κατεβάσετε το επεισόδιο No 19 του podcast Loukini Project με τίτλο «Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; » (να κάνετε download το επεισόδιο) και να το ακούσετε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; 

Τι συζητήσαμε σε αυτό το podcast;

Πόση ανάγκη έχουμε την επιβεβαίωση των άλλων και πόσο αυτό επηρεάζει την στάση μας και τις αποφάσεις μας;

Ως ποιο σημείο είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να νιώσουμε πως οι άλλοι μας αποδέχονται, μας συμπαθούν, μας αγαπούν; Ως ποιο σημείο είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να νιώσουμε πως ανήκουμε κάπου;

Η άποψη που έχουμε για εμάς τους ίδιους αλλάζει ή όχι ανάλογα με την επιβεβαίωση που παίρνουμε (ή δεν παίρνουμε) από τους άλλους;

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν η ανάγκη για επιβεβαίωση γίνεται αυτοσκοπός. Χάνουμε χρόνο, χάνουμε ολόκληρα χρόνια από τη ζωή μας με μία αδιάλειπτη ανάγκη οι άλλοι να μας θαυμάζουν, να μας επιβεβαιώνουν, να μας συμπαθούν. Και όταν δεν το κάνουν, νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας. Με αυτόν τον τρόπο, λέμε στον εαυτό μας πως η άποψη που έχουν οι άλλοι για εμάς είναι σημαντικότερη από την άποψη που έχουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Περιμένουμε από τους άλλους να μας εκτιμήσουν, να μας θαυμάσουν, να μας συμπαθήσουν, να μας αποδεχθούν. Περιμένουμε από τους άλλους να μας δώσουν ό,τι θα έπρεπε να δίνουμε καθημερινά εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 19 - Πρακτικές συμβουλές

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στη ζωή μας είναι να ξέρουμε πώς νιώθουμε εμείς για τον εαυτό μας και αυτή η ιδέα να μην αλλάζει ανάλογα με την επιβεβαίωση που παίρνουμε (ή δεν παίρνουμε) από τους άλλους. 

Τι είναι η εσωτερική και τι η εξωτερική επιβεβαίωση;

Σε αυτό το επεισόδιο Loukini Project μιλάμε για πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας ούτως ώστε να μην εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 19 - Πρακτικές συμβουλές

Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να λέω όχι όταν αυτό είναι απαραίτητο (είχαμε αφιερώσει ένα ολόκληρο επεισόδιο σε αυτό με τίτλο 5 τρόποι για να μάθεις να λες όχι) και να αρχίσουμε να θέτουμε τα όριά μας (το προηγούμενο επεισόδιο είχε τίτλο πώς να θέτεις υγιή όρια στους άλλους). Είναι πολύ σημαντικό να λέμε αυτό που πιστεύουμε πραγματικά, να παίρνουμε αποφάσεις με βάση αυτό που πιστεύουμε και είναι πιο κοντά σε εμάς και στις ανάγκες μας και όχι να λέμε και να κάνουμε κάτι που δεν πιστεύουμε με σκοπό να μας συμπαθήσουν και να μας επιβεβαιώσουν.

Σε αυτό το επεισόδιο Loukini Project έχουμε για επίλογο την ανάγνωση ενός όμορφου κειμένου του Χόρχε Μπουκάι που ταιριάζει στο θέμα που συζητάμε.

Μήπως η ανάγκη για επιβεβαίωση χαλάει τη ζωή σου; - Loukini Project Podcast - Επεισόδιο 19 - Πρακτικές συμβουλές


Ελπίζω να απολαύσετε το δέκατο ένατο επεισόδιο!

Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου κάτι από όλα όσα ακούσετε να σας βοηθήσει πραγματικά.

Θα χαρώ πολύ να προτείνετε γενικότερα το podcast Loukini Project σε κάποιον φίλο σας ή σε όποιον θεωρείτε ότι μπορεί να επωφεληθεί ή σε όποιον θεωρείτε πως μπορεί να το βρει ενδιαφέρον.

Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε share αυτό το podcast στα social media και φυσικά θα χαρώ πολύ να κάνετε subscribe (να εγγραφείτε) στο podcast στην εφαρμογή που το ακούτε και να αφήσετε ένα review με πέντε αστεράκια στο Apple Podcasts, εάν σας άρεσε γιατί έτσι θα βοηθήσετε να διαδοθεί το Loukini Project και να μεγαλώσει η παρέα μας. Θα χαρώ πολύ να κάνετε download τα επεισόδια, να τα καταβάζετε στο κινητό ή στο tablet, για να τα ακούτε εκτός σύνδεσης όποια στιγμή θέλετε.


Πώς θα τα λέμε; Πώς θα επικοινωνούμε;

Σας περιμένω με μεγάλη μου χαρά στο γκρουπ στο FB: Loukini Project Podcast.

Κάνουμε κάτι πολύ ωραίο στο γκρουπ αυτό. Κάθε Πέμπτη, στις 7μιση το απόγευμα, ποστάρω το πόντκαστ της εβδομάδας, το ακούμε όλοι ταυτόχρονα, γράφουμε σχόλια, μιλάμε μεταξύ μας, μιλάτε μεταξύ σας. Εγώ θέτω ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε είτε εκείνη την ώρα είτε όποτε θέλετε είτε και καθόλου. Θεωρώ, όμως, πολύ σημαντικό να απαντήσετε οι ίδιοι στον εαυτό σας. Μέσα από αυτό το γκρουπ δημιουργούμε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για την προσωπική ανάπτυξη.
Loukini Project Podcast.

Μπορείτε να κάνετε like και follow, να πατήσετε «μου αρέσει» και «να ακολουθώ» τη σελίδα Loukini στο Facebook. 

Τα λέμε και μέσα από το Instagram Loukini Project! Ελάτε ελάτε! Τα λέμε και μέσα από το Instagram loukiamitsakou!

Εδώ, στο www.loukini.gr , στην κατηγορία Loukini Project Podcast, θα βρίσκετε όλα τα podcasts και αν γραφτείτε στο newsletter, θα λαμβάνετε email κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα νέο πόντακστ ή ένα νέο άρθρο. 

Εάν έχετε εγγραφεί στη λίστα αλλά δεν βρίσκετε το email, ελέγξτε τον φάκελο με τα Ανεπιθύμητα/ Spam και επιλέξτε «όχι spam» για να το βρίσκετε κάθε φορά στα Εισερχόμενα. Εάν δεν βρίσκετε το email ούτε στα spam, γραφτείτε και πάλι μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στην διεύθυνση email που αφήσατε την πρώτη φορά (μου έρχεται ειδοποίηση από το σύστημα αποστολής ότι εκατοντάδες email κάθε φορά δεν υπάρχουν).

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχετε δείξει μέχρι σήμερα στο Loukini Project!


Μπορείτε να δείτε τα θέματα των άλλων επεισοδίων του podcast Loukini Project εδώ.


Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας, τα σχόλιά σας, τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα και, φυσικά, τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε σε αυτό το podcast. 


Σας ευχαριστώ για όλα.

Είμαι ευγνώμων για την παρέα σας, για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε με τέτοιον τρόπο το Loukini Project!

Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να σας αγαπάτε πολύ. Και να μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει λόγος για να χαμογελάμε. 

Με αγάπη,

Λουκία Μητσάκου
Λουκίνι

Η Λουκία Μητσάκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και απόφοιτος του τμήματος Life Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.